Te Wierik vanavond in basis tegen AZ

Mike te Wierik mag vanavond in de basiself starten van Heracles Almelo 1. De Heraclieden reizen af naar Alkmaar om het vanavond op te nemen tegen de nummer 2, Alkmaar Zaanstreek-combinatie. Het is voor Te Wierik een terugkeer in het 1e elftal na een afwezigheid van 3 maand. In die periode werkte hij zijn duels af in het beloftenteam. De reden van de terugkeer in de basis is de schorsing van rechtsback Tim Breukers. Opvallend is de afwezigheid van coach Peter Bosz in de dug-out, die het duel in het AFAS-stadion vanaf de tribune moet aanschouwen.

Hij werd na zijn tirade langs de zijlijn vorige week op het matje geroepen door de KNVB en mag zijn elftal niet coachen in de lastige partij in Alkmaar. De wedstrijd van vanavond zal Mike's 10e Eredivisieduel in zijn carrière worden. Het duel begint om 20.45 uur en is te volgen op Eredivisie Live 1.

Update:
Mike heeft de hele wedstrijd gevoetbald als linksback. Hij kon het verlies niet voorkomen (3-1) en pakte een gele kaart. Desondanks speelde hij een degelijke wedstrijd en kan tevreden terug kijken op zijn optreden in Alkmaar.