Te Wierik verliest opnieuw: “Directe promotie wordt nu stuk moeilijker”

FC Emmen heeft zaterdag de vijfde nederlaag op rij geleden in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van coach Fred Grim verspeelde in de tweede helft een 2-0-voorsprong tegen NAC Breda: 2-3. Het betekende de vijfde nederlaag op rij voor FC Emmen.
Mike te Wierik baalde dan ook flink. “Zeg het maar. Je speelt een goede eerste helft waarbij NAC eigenlijk weinig tot niets in te brengen heeft. Alleen je vergeet de 3-0 te maken waardoor je hun de nekslag geeft. De tweede helft begin je nog prima met weer twee kansen. Dan scoren zij een zondagsschot en daarna ben je het volledig kwijt. Je doet niet meer de dingen die we moeten doen en dan glipt het na twee standaardsituaties helemaal uit je handen. Dat mag nooit gebeuren maar het is wel een repeterend verhaald dit seizoen.”

In de slotfase kreeg je nog een levensgrote kans. Wat kan je daarover zeggen? “Ja dat klopt, die kopbal moest er in.”

Vijf duels op rij verloren. Heb je nog vertrouwen in promotie of wordt het heel moeilijk? “Nou directe promotie wordt een stuk moeilijker nu. Vijf wedstrijden geleden speel je nog voor het kampioenschap maar dat is nu wel uit zicht”, besluit Mike.