Te Wierik verliest van PSV: “Zat zeker meer in”

FC Groningen heeft zondagavond de thuiswedstrijd tegen PSV met 1-0 verloren. De enige treffer van de middag viel na dik een kwartier spelen en kwam op naam van Denzel Dumfries. Mike, overheerst nu het gevoel van er had meer ingezeten vandaag? En waarom gebeurde dat niet denk je? Te Wierik: "Ja we hadden wel een punt verdiend, maar helaas viel die goal
niet meer. Dus er zat zeker meer in." In de wedstrijd bespreking is de aanvalskracht van Denzel Dumfries vast ter sprake gekomen! Wat is er over gezegd en waarom ging het toch mis? Mike: "We wisten dat Dumfries veel op zou komen dus vandaar dat Schreck aan die kant speelde om hem op te vangen." Heb je Ernest Faber nog gesproken? "Ja, heb nog wel eens contact met hem. Een aardige man en een goede trainer dus fijn voor hem dat het goed gaat."

De thuisploeg speelde zeker niet onaardig, maar wist vooral in het eerste uur nauwelijks kansen af te dwingen. PSV speelde voornamelijk op de counter. Aan het enige doelpunt ging een mooie dieptepass van Hendrix vooraf. Dumfries denderde Schreck voorbij en werkte opvallend gemakkelijk af voor een verdediger.

Derde nederlaag op rij

Het was de derde nederlaag op rij voor de ploeg van coach Danny Buijs. FC Groningen staat negende in de Eredivisie met 35 punten uit 26 duels. Het gat met nummer acht Heracles is één punt.

Kans El Hankouri

Mo El Hankouri was het dichtst bij de gelijkmaker twintig minuten voor tijd. De behendige aanvaller draaide goed naar binnen en liet een prima schot los. PSV-doelman Unnerstall moest zich tot het uiterste strekken om de bal uit zijn doel te houden. Vlak daarna schoot Hrustic via zijn handen over en hield de Duitser ook nog een schot van El Messaoudi uit zijn doel.

Geen stootkracht

Het grote probleem van FC Groningen blijft stootkracht voorin. De opbouw is goed verzorgd, de spelers geven alles maar er worden veel te weinig kansen afgedwongen. En als dat een keer lukt waren onder andere Redan en El Hankouri onnnauwkeurig in de afwerking.

Dubbele wissel

Buijs probeerde met nog een half uur op de klok in de tweede helft het tij nog te keren met een dubbele wissel. Schreck en Redan gingen naar de kant, Romano Postema en Thomas Poll hun vervangers. Er veranderde echter weinig tot niets in het spelbeeld.

Hoop van zegen

PSV bleef overeind, FC Groningen zocht op hoop van zegen naar een aanknopingspunt. Het centrale verdedigingsduo bij de Eindhovenaren van Schwaab en Viergever kwam niet in de problemen tegen de onmachtige aanval van de thuisploeg.

Verdedigen

Omdat de gasten zich steeds meer concentreerden op het verdedigen van de voorsprong werd de wedstrijd er niet beter op. Het slotoffensief van FC Groningen kwam na de schoten van El Hankouri, Hrustic en El Messaoudi niet verder van de grond zodat de vroege treffer van Dumfries beslissend bleek.

Programma

De Groningers vervolgen het seizoen volgende week zondag met de uitwedstrijd in Waalwijk tegen RKC. De aftrap is dan om 14.30 uur.