Te Wierik vrijgesproken

De tuchtcommissie van de KNVB heeft verdediger Mike te Wierik vrijgesproken van schorsing. Te Wierik kreeg in de wedstrijd van afgelopen woensdag tegen Vitesse een rode kaart en ontving een schikkingsvoorstel van twee wedstrijden uitsluiting plus één voorwaardelijk. Het schikkingsvoorstel werd niet geaccepteerd. Te Wierik is na behandeling van de zaak door de tuchtcommissie van de KNVB in Zeist vrijgesproken.

Te Wierik werd na inmening van VAR Pol van Boekel afgelopen woensdag in de 36ste minuut door scheidsrechter Allard Lindhout met rood naar de kleedkamer gestuurd. De verdediger beging een tackle op Loïs Openda die in eerste instantie niet door de arbiter als overtreding werd aangemerkt, maar na het bekijken van de beelden wel resulteerde in een rode kaart.

De tuchtcommissie van de KNVB achtte donderdagavond niet bewezen dat Te Wierik zich schuldig heeft gemaakt aan ernstig gemeen spel. Door de uitspraak is de verdediger speelgerechtigd voor het duel met Ajax van aankomende zaterdag in de Johan Cruijff Arena.

Van Kaam
Het schikkingsvoorstel dat FC Groningen ontving naar aanleiding van de rode kaart van middenvelder Daniël van Kaam werd wel geaccepteerd. De eigen opgeleide speler werd vlak voor rust door scheidsrechter Lindhout naar de kleedkamer gestuurd. Van Kaam maakte net buiten het strafschopgebied hands. Als ‘laatste’ verdediger ontnam de speler uit Appingedam een doelrijke kans waardoor hij werd bestraft met direct rood. Door de schorsing zal Van Kaam de aankomende wedstrijd van FC Groningen – zaterdag op bezoek bij Ajax – moeten missen.