Te Wierik ziet play-offs in gevaar komen: “Enorm pijnlijk”

Het gevoel van eerherstel na de 2-0 nederlaag van vrijdag tegen VVV-Venlo zal er zeker zijn geweest bij FC Emmen maandag, maar behoudens het eerste kwartier tegen TOP Oss zag het publiek dat te weinig terug. De bezoekers, tot vandaag mede-hekkensluiter in de Keuken Kampioen Divisie, stapten als winnaars van het veld: 0-1.

Met welk gevoel ben jij van het veld gestapt vanavond? Mike te Wierik: “Met een enorm kloten gevoel. Als je de eerste 15 minuten ziet dan denk je dit wordt 4-0. Maar het vertrouwen is gewoon zo broos na een tegenslag. Na die tegengoal voetbal je gewoon tegen je zelf. Dan wordt er ook nog een goal van ons onterecht afgekeurd en dan voel je aan alles dat het zo’n avond word. Maar dat mag natuurlijk nooit gebeuren.”

Wat maakt het volgens jou? Winnen van Willem II en dan dit? “Tegen Willem II kwamen we ook al vrij snel voor en dan zie je het vertrouwen komen dat maakt wel een verschil.” Is dit het dieptepunt uit je voetbalcarrière? “Ja, deze is wel enorm pijnlijk inderdaad”, besluit Mike.

De play-offs lijken ver uit zicht. De huidige twaalfde plaats (met drie punten achterstand op plek negen en dus de nacompetitie) biedt nog wel volop perspectief, maar op basis van het spel na de tegentreffer lijkt dat meer en meer een utopie.