Te Wierik ziet winst uit handen glippen: “Dat knaagt wel”

In een knotsgek duel heeft Mike te Wierik maandagavond met 3-3 gelijk gespeeld tegen Vitesse. Pas in blessuretijd kwam Vitesse op 3-3, waardoor Mike en zijn teamgenoten met een kater van het veld moest.
De Hengeveldenaar verklaarde na afloop: “Het voelt uiteindelijk als een Nederlaag. Als je drie keer voor komt en dan de goal in de 90e minuut tegen dan had je gewoon moet winnen. We hebben veel kansen gecreëerd en hadden er meer moeten maken maar drie goals voor moet genoeg zijn om te winnen dus in dat op zicht kunnen we zeker niet tevreden zijn met de tegengoals.”

Het gehele seizoen wist FC Emmen nog niet te winnen in eigen huis. Mike: “Inderdaad helaas weer geen thuis overwinning dat knaagt wel…”

FC Emmen, dat voor de tweede keer in drie dagen thuis speelde, kwam na een half uur spelen op voorsprong. Fridolin Wagner kopte raak na een goede voorzet van Kelian Nsona, die tot dat moment al een plaag was geweest voor zijn directe tegenstander Mees Kreekels. Vlak voor rust maakte Vitesse gelijk via een goal van Miliano Jonathans. Hij was op zijn beurt weer een plaag was voor de verdediging van FC Emmen.

Evenwicht

Vlak na rust zette Nsona de Drenten weer op voorsprong. Hij rondde een fraaie Drentse aanval af met een kopbal, na goed voorbereidend werk van Hawkins. De vreugde was echter van korte duur, want Vitesse kwam tien minuten later langszij. Marcus Steffen kopte uit een corner vogelvrij de gelijkmaker binnen.

Zure pil

Het spel bleef op en neer golven met kansen voor beide ploegen. Evina leek het duel in Emmer voordeel te beslissen toen hij in de 69ste minuut de 3-2 binnenschoot, maar vanaf dat moment zette Vitesse opnieuw aan. In de slotminuut van het duel zorgde Giovanni Büttner met een afstandsschot voor de 3-3, waardoor FC Emmen voor de derde keer een voorsprong weggaf.
De laatste minuten van het duel verliepen hectisch en beide ploegen kregen nog kansen op de winnende treffer, maar er vielen geen doelpunten meer. Zo eindigde de wedstrijd in een puntendeling, waarmee FC Emmen nog altijd wacht op de eerste thuisoverwinning van het seizoen.