Thijs Assink: Tukker Cup super blij met hoofdsponsor TCPM Ingenieurs & Adviseurs

Met trots mag ik melden dat TCPM Ingenieurs & Adviseurs zich gaat verbinden aan ons toernooi! De eerste editie van de Tukker Cup is inmiddels een tijdje onderweg en tot nu toe verloopt alles soepel en volgens schema. Kers op de taart is dus het heugelijke feit dat wij een trotse hoofdsponsor hebben gevonden, aldus Thijs Assink (voorzitter van de Tukker Cup).

Vanaf heden draagt ons toernooi dus de naam:

TCPM TUKKER CUP!

TCPM is een één van Nederlands grootste industriële ingenieurs- en adviesbureau (200+ medewerkers). Mark Tuinte (TCPM) vertelt enthousiast over de samenwerking met de Tukker-cup. Wij hebben heel bewust gekozen voor de TCPM Tukker-cup. Niet alleen omdat de naam TCPM Tukker-cup lekker bekt. Een zeer gedegen toernooi organisatie met een breed netwerk heeft in haar eerste jaar direct een goedlopend toernooi georganiseerd voor maar liefst 32 clubs uit heel Twente. Clubs in de regio zijn erg enthousiast. De Tukker Cup en TCPM hebben éénzelfde doelstelling: Dat is groei realiseren. De organisatie van de Tukker Cup kijkt naar de mogelijkheden om het toernooi uit te breiden zodat meer teams mee kunnen doen in verschillende categorieën. TCPM wil groei doormaken in de regio Twente op industrieel gebied. Zowel TCPM als de Tukker Cup verwacht dat de samenwerking substantieel bij zal dragen aan de naamsbekendheid. 

Wij hebben als organisatie van de TCPM Tukker Cup de doelstelling om het grootste amateur voetbaltoernooi van Twente te organiseren en verenigingen en bedrijven met elkaar te verbinden. Daarnaast heeft het goede doel een hoge prioriteit binnen ons toernooi. Tijdens de eerste editie steunen wij KWF Kankerbestrijding.

TCPM is een één van Nederlands grootste industriële ingenieurs- en adviesbureau. TCPM bestaat bijna 30 jaar. Willy van Dalen (adviseur bij TCPM): "Wij houden bij onze klanten graag zaken in beweging."

TCPM heeft inmiddels, vanuit 5 kantoren in Nederland, meer dan 200 medewerkers in vaste dienst. Onze expertises zijn: Engineering (in-house / on-site), Industriële veiligheid en Projectmanagement. TCPM werkt in opdracht van haar klanten aan industriële projecten. Dit gebeurd o.a. vanuit ons kantoor in Hengelo (in-house) of op locatie (on-site) bij de klant. Wij leveren kennis en capaciteit bij heel veel bedrijven in Twente, vertelt Huub Wispels. Huub is werkzaam bij TCPM vanuit het regiokantoor in Hengelo. Samen met Willy van Dalen is hij het aanspreekpunt voor industrieel Twente. "Twenste multinationals" als Siemens, Urenco, Eaton en Thales behoren tot de vaste klanten van TCPM. Maar veruit het grootste deel van de omzet wordt gerealiseerd bij MKB-bedrijven in de regio. Daarnaast zijn we in Hengelo ook bezig met eigen productontwikkeling.   

TCPM wil ook groeien

Ons kantoor in Hengelo wordt de komende weken grondig verbouwt. Naast een upgrade van onze engineeringafdeling wordt er een multifunctioneel werkcafé gecreëerd. Een fantastische werkplek voor inmiddels ca 30 medewerkers. Naast dat we als organisatie graag vanuit de MVO-gedachte ons steentje bijdragen aan dit fantastische toernooi hebben we natuurlijk ook een zakelijk belang. We verwachten dat deze samenwerking substantieel zal bijdragen aan de naamsbekendheid van ons bedrijf onder onze doelgroep in de regio Twente. Dit zal uiteindelijk moeten bijdragen aan het realiseren van onze groeiambities. Huub Wispels: "We zoeken in heel Nederland ca 35 nieuwe collega's. Ook in Hengelo zijn meerdere vacatures".

TCPM Tukker Cup

In samenwerking met de KNVB en de Scheidsrechtersvereniging Hengelo e.o. is het ons gelukt om een geweldig toernooi te organiseren. De TCPM Tukker Cup is een toernooi om te bepalen welke vereniging nou het allerbeste is in onze regio Twente. Door middel van een soort Champions League opzet, zal er over een heel seizoen lang gestreden worden om de TCPM Tukker Cup. Tijdens de eerste editie is er gestart met een ‘Standaard Heren’ (prestatie-elftallen) competitie waarbij men wordt ingedeeld in een poule van 4 verenigingen. Tegen ieder team uit de poule wordt één wedstrijd gespeeld, dus er vindt geen return plaats. De beste twee teams uit iedere poule heeft zich geplaatst voor de 1/8e finales van de TCPM Tukker Cup. Vanaf hier is er sprake van het zogeheten knock-out systeem. Inmiddels zijn we aanbeland bij de kwartfinales van het toernooi, waarbij er inmiddels twee gespeeld zijn en er dus nog twee gespeeld moeten worden. De clubs die verzekerd zijn van een plek in de halve finale zijn Avanti Wilskracht en vv Twenthe. Vv Twenthe zal het in een uitwedstrijd op gaan nemen tegen de winnaar van de wedstrijd HSC ’21 (O23) - Excelsior ’21 (O21). Avanti Wilskracht gaat het thuis opnemen tegen de winnaar van de wedstrijd SDC ’12 - DETO.

Het doel van de TCPM Tukker Cup is om verenigingen in de regio Twente met elkaar te verbinden. De (beker)competitie is vooral gericht op alle clubs in de regio KNVB Oost en dat is een vrij groot gebied. De TCPM Tukker Cup kan er voor zorgen dat er ineens leuke derby’s op het programma staan. Zaterdag tegen de zondag, maar het is vooral een voordeel voor de club zelf. 3 oefenwedstrijden worden voor je geregeld, zodat een trainer tussen de competitie een wissel- of van blessure terugkomende spelers kan testen, tactisch eens iets kan proberen of enkele talenten aan het werk te zien. Als club zijnde hoef je niets te doen, je hoeft je alleen maar in te schrijven.

Daarnaast steunen we tijdens de eerste editie van de TCPM Tukker Cup een goed doel namelijk het KWF kankerbestrijding. Om het toernooi de uitstraling te geven die het verdiend zijn er verschillende sponsoren die elk hun steentje bij dragen.

De eerste editie van het toernooi verloopt vlekkeloos en we krijgen alleen maar positieve berichten te horen van de deelnemende teams. Voor de eerste editie was er plek voor 32 teams. De inschrijving verliep goed en al snel konden we vermelden dat de eerste editie vol was! Inmiddels is de inschrijving voor de tweede editie geopend en er hebben zich al 24(!) teams ingeschreven! Onze ambitie is om het toernooi uit te breiden naar 48 of zelfs 64 teams, maar dit is nog even afhankelijk van het verdere verloop van de inschrijvingen. Daarnaast wordt er ook gekeken naar de mogelijkheden om de TCPM Tukker Cup uit te breiden met een ‘Standaard Dames’ categorie en een jeugdcategorie, maar voorlopig houden we het nog bij alleen een ‘Standaard Heren’ categorie.