Toekomst Mike te Wierik voorlopig onbekend: “Afwachten wat UEFA met competitie gaat doen”

We maken momenteel een crisis door van een ongekende omvang. Iedereen wordt door het coronavirus geraakt. Gezondheidsrisico’s, beperkte bewegingsvrijheid, financiële schade en vooral heel veel onzekerheid. Zo ook in de Eredivisie, waarvan nog niet bekend is of die dit seizoen wordt afgemaakt, en zo ja, wanneer. Spelers houden zichzelf daarom maar fit in afwachting van beslissingen. Hetzelfde geldt voor Mike te Wierik, die vanaf 1 juli onder contract staat bij Derby County. Mike, hoe ziet je week eruit in deze bijzondere tijd?
"Ik heb vanaf afgelopen donderdag eigenlijk ‘vrij’ gekregen van de club. De weken er voor moesten we gewoon in Groningen zijn en 1 keer per week op de club komen om te testen in tweetallen. Dat mocht dan weer wel. Daarnaast kregen we een schema mee voor thuis, 2x per dag moesten we wat doen. Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag en zaterdags was dan die test dag. Nu moeten we 2 weken wat minder doen omdat het zomaar kan zijn dat we in de zomer minder vakantie hebben. De week erna begint het opstarten weer met wat lichte loopjes en dan weer een test moment op 28 april. Verder nu veel hardlopen en mountainbiken dat vind ik ook leuk om te doen. Daarnaast probeer ik elke dag m’n core oefeningen te doen om toch sterk te blijven als je weer moet beginnen."
 

Wat vind je over het afmaken van de competitie? "Ik heb geen idee wat er gaat gebeuren met de competitie dat is even afwachten. Maar we gaan alleen voetballen als het volgens het RIVM verantwoord is."

Wat vind je over het afmaken van de competitie? "Ik heb geen idee wat er gaat gebeuren met de competitie dat is even afwachten. Maar we gaan alleen voetballen als het volgens het RIVM verantwoord is."

Wanneer gaat het contract in Engeland in? Dit zou elkaar overlappen als de plannen van de UEFA doorgaan. Wat vind je hiervan? "Mijn contract in Engeland gaat officieel 1 juli in maar even afwachten wat de UEFA met de competities etc gaat doen dus daar kan ik nog niet veel over zeggen."