Tom Brummelhuis op heel zure wijze uit de beker met Excelsior’31

Excelsior'31, waar Tom Brummelhuis het hele duel speelde, leek op weg naar de kwartfinale van de Districtsbeker. Vlak voor tijd kwam tegenstander WHC alsnog op gelijke hoogte. De ploeg uit Wezep nam vervolgens de strafschoppen beter en is een ronde verder.

De eerste mogelijkheden waren voor WHC. Het was aan doelman Nieuwenhuis te danken dat Excelsior in de openingsfase niet op achterstand kwam. Gaandeweg de eerste helft kwam Excelsior beter in het spel. Ezafzafi en Penterman kregen kansen.

Ook na rust was de eerste fase duidelijk voor de thuisploeg. Opnieuw was het Nieuwenhuis die met goede reddingen zijn ploeg op de been hield. Na een vrije trap van Zwiers kopte Penterman de 0-1 binnen.

Een kwartier voor tijd was er rood voor Petersen van WHC, die eerder in de wedstrijd ook al geel kreeg. Ook met tien tegen elf bleef WHC aandringen. Aan de andere kant raakte Boloerditi met een schot de lat.

Vlak voor tijd kwam WHC alsnog op gelijke hoogte, waardoor strafschoppen de beslissing moesten brengen. Ezafzafi, Boeloerditi en Isa misten hun penalty, terwijl WHC wel alle strafschoppen benutte en dus verder gaat in het bekertoernooi.

WHC - Excelsior'31 1-1 (0-0)
Score: 65. Penterman 0-1, 90+3. Van der Stouw 1-1
Rode kaart: 74. Petersen (WHC)
Excelsior'31: Nieuwenhuis, Zwiers, Averesch, Brummelhuis, Beverdam (46' Veltkamp), Isa, M. Gerritsen Mulkes (80. Sahin), Vosskuhler (70. Seppenwoolde), Boeloerditi, Ezafzafi, Penterman.