Trainer WVV’34: “Ik kon pinchhitter achter Blaise Nkufo worden”

Niki Leferink hier rechts van de dug-out bij sv Delden
In de podcast Amateurpodje bespreekt presentator Bert van Losser met columnist Rick Ardesch, trainer Gerard Bos en oud-trainer Paul Krabbe het Overijsselse amateurvoetbal.

In deze elfde aflevering van De Oosttribune Amateurpodje bellen ze op voordracht van Gijs Eijsink met de trainer van WVV’34 Niki Leferink. Het gaat onder andere over zijn spelers- en trainersloopbaan en zijn goede band met Mike te Wierik. Ook legt hij zijn opmerking uit van:

“Ik kon pinchhitter achter Blaise Nkufo worden”.

Gijs Eijsink, nestor en goeroe van de Overijsselse sportjournalistiek, (zoals hij in de uitzending genoemd werd) was te gast.

KLIK HIER voor deze podcast

Amateurpodje is een nieuwe wekelijkse podcast over het regionale amateurvoetbal. ”Ze hebben het er over als je in het weekend een wedstrijd bij ze gaat kijken”, heeft Gerard Bos gemerkt. Hij is behalve trainer van Hoeve Vooruit een van de makers van de podcast van RTV Oost.

De podcast gaat over alles wat zich op en rond de velden van het regionale amateurvoetbal afspeelt. Over het trainerschap bij een amateurclub, over de transfers, over de jeugdopleidingen en ze misprijzen het gedrag van vervelende ouders langs de lijn bij hun voetballende kids.

Niets blijft onvermeld. Gerard Bos is een van de vier makers van de podcast Amateurpodje van RTV Oost. Collega-trainer Paul Krabbe, voetbaljournalist Bert van Losser van RTV Oost en columnist Rick Ardesch – alias Rob Hoekschop – zijn de andere drie. Een bevlogen voetbalgezelschap, kun je wel stellen.

Voldoende gesprekstof

Bert van Losser was bij de lancering van Amateurpodje van mening dat er genoeg ruimte voor een dergelijke podcast is en daar sluit Bos zich graag bij aan. ”Er zijn zoveel clubs in de regio. Die leveren met elkaar voldoende gespreksstof op voor een wekelijkse podcast over het amateurvoetbal. We vinden dat daar in de media te weinig aandacht voor is. Onderschat het belang van zo’n club en met name het eerste elftal niet voor de trouwe supporter. Sommigen van hen zijn twee dagen ziek als hun clubje verliest.”