Twee broers tegenover elkaar bij WVV’34 aanstaande zondag

Aanstaande zondag is de thuiswedstrijd voor het eerste elftal van WVV’34 tegen FC Eibergen. Voor één speler van WVV´34 is dit een hele speciale wedstrijd. Het gaat hier om een voetballer uit de jeugd en wel de A1. Kevin van Lieshout kom namelijk uit Eibergen, speelt al voor het derde seizoen op rij bij WVV´34 en zal zondag op de bank plaats nemen in de hoop dat hij oog in oog zal komen te staan met zijn broer Guido! Die is namelijk de keeper van FC Eibergen! Hoe leeft de wedstrijd in huize van Lieshout deze week Kevin? “De wedstrijd van komende zondag leeft enorm bij ons thuis, wij leven er allebei naar toe! Het is mooi dat onze clubs nu tegenover elkaar komen te staan. Ik heb nog nooit tegen mijn broer gespeeld, dus dit zou een mooie uitdaging en strijd zijn. Ik voel me goed bij WVV´34 en zou graag spelen tegen FC Eibergen, het is juist extra motiverend!. Dat zijn de wedstrijden waar ik vooral in zou willen knallen. Daarnaast zou het ook mijn debuut worden bij het 1e van WVV als ik zou spelen. Dus ook dat lijkt me erg mooi, vooral omdat het Eibergen is en ik daar ook tijden lang heb gevoetbald”. Waarom ben je ooit bij FC Eibergen weggegaan?

“In mijn tijd bij FC Eibergen heb ik 1 goede trainer gehad waar ik erg prettig onder gespeeld heb, dat was Han Aarnink, hij heeft mij getraind ik in de C1 en B1. Op het moment dat ik over moest naar de A ging het niet zoals het zou moeten gaan bij FC Eibergen, normaal zou je een aantal ‘’selecties’’ hebben. of in ieder geval een aantal trainingen/wedstrijden mee moeten doen als ze je goed genoeg zouden vinden. De trainer die op dat moment A1 onder zijn hoede had lag mij niet . Naderhand was ik ook niet de enige die er zo over dacht. De trainer kwam pas later, toen veel spelers van de B1 al aan hadden gegeven te stoppen, aanzetten dat hij wel interesse had. Dat was voor mij te laat en daarom ben ik weggegaan bij FC Eibergen. Op dat moment zat ik ook bij Thijmen Walhof in de opleiding en die heeft me zo ver gekregen om eens mee te trainen bij WVV’34, dat was ook meteen mijn eerste training bij mijn huidige trainer Raymond Wegdam”.

Wat vind je de grootste verschillen tussen beide verenigingen?

Voor mijn gevoel is WVV echt een club, een echte club voor een klein dorp. Er zijn veel mensen aanwezig en ze kennen elkaar allemaal. Er zijn mensen bij WVV die ik niet persoonlijk ken, maar die mij wel vaak bij naam noemen. Dat is voor mij ook een gevoel van waardering, ondanks dat ik van ‘’buitenaf’’ kom. Bij Eibergen was dat voor mijn gevoel niet zo. Sommige zouden het raar vinden als ik het zeg, maar voor mijn gevoel was het bij FC Eibergen alleen maar vriendjespolitiek. Het ging er niet altijd om of je goed genoeg was, maar ook of er mensen in jou omgeving veel voor de club deden. Daar heb ik het niet zo mee en daar ben ik dan ook gewoon eerlijk over”.

Je vader Arno is bijna bij al je wedstrijden, is hij nu voor de eerste keer tegen je zondag, wat denk je?

“Nee, hij zou niet tegen mij zijn, hij zou voor WVV’34 zijn, maar ook voor Eibergen. Ik weet nog op het moment dat ik naar WVV zou gaan hij tegen me zei; ‘’ik kom nooit kijken, is me te ver, vind het jammer dat je bij Eibergen weg gaat’’. Tot nu toe heb ik dat nog niet gemerkt. Hij vind het een mooie club en vindt het ook erg leuk dat ik het naar mijn zin heb. Hij komt ook met veel plezier kijken bij nagenoeg al mijn wedstrijden ha ha! Hij leeft ook toe naar de wedstrijd van komende zondag en hoopt dat ik ook een kans krijg om tegen Guido te spelen!

Wat voor een wedstrijd verwachten jij en Guido?

“Ik weet niet precies wat ik er van moet verwachten. Ik weet dat Eibergen een aardig goed team heeft en dat het een erg mooie wedstrijd kan worden tussen beide teams. De teams zouden aan elkaar gewaagd zijn. Guido zelf verwacht een wedstrijd met veel strijd en drive om te winnen van beide kanten. Ook verwacht hij een gelijkopgaande wedstrijd”.