Twee jeugdspeelsters van W.V.V.’34 uitgenodigd bij de KNVB!

Deze week ontvingen Maud Koster en Tess Doeschot bericht van de KNVB. Zij zijn beide positief opgevallen bij de scouts van de KNVB en mogen meedoen aan de selectietrainingen van de meiden onder 10-11 jaar Oost!

De komende weken zullen Maud en Tess drie keer meetrainen op Sportpark Lonapark in Loenen. Voor Maud is het overigens niet de eerste keer dat zij meedoet bij de KNVB. Maud is al vaker geselecteerd door de KNVB en neemt regelmatig deel aan de trainingen. Tess en Maud spelen bij W.V.V.’34 beide in het team JO11-1. Maud als verdediger of op het middenveld en Tess als keeper. Naast W.V.V.’34 spelen ze beide sinds twee jaar ook bij de FootballEquals Academy (FEA). De FEA is een professionele voetbalacademie waar jongens en meisjes samen trainen op basis van talent in plaats van geslacht. De voetbalacademie combineert een professioneel voetbalopleidingsprogramma met fysieke onderzoekmethoden.

De meiden zijn hier twee keer per week te vinden samen met Yme Ros, Ties Blanckenborg en Sepp Workel. Daarnaast traint Tess iedere week bij de Keepersuniversity van Michel Veurink, samen met Daniel Brinkman, op de velden van Victoria’28 in Enschede. Sinds jaar en dag organiseert de KNVB het Jeugdplan Nederland (JPN). Het JPN, dat zowel voor jongens als voor meiden wordt aangeboden, is de plek waar talentvolle voetballers zich kunnen laten zien en waar mogelijk door kunnen ontwikkelen naar een hoger speelniveau. Uiteindelijk is het Jeugdplan Nederland voor jongens en meiden een podium om zich te laten zien en in aanmerking te komen voor het spelen op hoger, het liefst professioneel, niveau. Voor meiden geldt tevens dat het JPN het voortraject is voor de eventuele latere nationale jeugdselecties.

W.V.V.’34 is er trots op dat twee jeugdspelers hun talenten bij de KNVB mogen laten zien en wenst de meiden veel succes bij de selectietrainingen!