De Witpen: Twee vluchten, drie winnaars

Allereerst hebben we de vlucht met jonge duiven. Zij gingen dit weekend naar Morlincourt, een klein plaatsje in het noorden van Frankrijk op 390 km. van Hengevelde.

Zaterdag om 12.00 uur werden ruim 13.000 duiven gelost, niet vroeger, want eerst moest er gewacht worden totdat een storingsgebied voorbij was getrokken. Van Hengevelde gingen er 155 duiven mee. Om kwart voor vijf kwam de eerste duif van de Witpen met een gemiddelde snelheid van ruim 80 km/uur aan bij Bennie Rupert. De laatste prijsduif kwam binnen om 19 minuten over 5.
De eerste tien prijswinnaars van deze vlucht zijn:
1e en 9e Bennie Rupert, 2e , 3e en 7e Gerard Leusink, 4e Willem Verbeeten, 5e Rudie en Stan ten Rhije, 6e Gerard Wielens, 8e Henk ten Thije en 10e Hennie Averdijk.

De tweede natourvlucht, oorspronkelijke lossing vanuit Maaseik, werd gelost in Tongeren op 175 km. van Hengevelde. Deze duiven werden ’s morgens om 8.45uur gelost.
Omdat we de natourvluchten splitsen in een kampioenschap oude en een met jonge duiven, zijn er ook twee winnaars.Van de oude duiven (54 in totaal) was een duif van Willem Verbeeten de snelste. Deze duivin vloog de afstand met een snelheid van 82 km/uur en deed er twee uur en een kwartier over om weer thuis te komen.
De eerste tien winnaars van de oude duiven zijn:
1e Willem Verbeeten, 2e en 9e Sjonnie Doornkamp, 3e , 6e en 8e Harry Asbreuk, 4e 5e , 7e en 10e Gerard Wielens

Jonge duiven die niet meedoen met de vlucht vanuit Morlincourt konden met deze natourvlucht mee. Van deze jonge duiven (120 in totaal) was een duif van Gerard Wielens de snelste. Deze duif vloog de afstand met een gemiddelde snelheid van 78 km/uur. De eerste tien prijswinnaars van de jonge duiven zijn: 1e , 2e , 3e , 4e , 7e en 10e Gerard Wielens, 5e en 8e Harry Asbreuk, 6e Ronald ten Thije en 9e Henk Roetgerink.

Wilt u de hele uitslag en de tussenstanden bekijken, kijk dan op www.dewitpen.nl