Twee vluchten, twee winnaars; Ronald ten Thije en Arnold Paalman!

Twee vluchten, twee winnaars! Ronald ten Thije wint Dizy le Gros, Arnold Paalman snelste vanaf Heusden Zolder!

Afgelopen weekend stonden er weer twee vluchten op het programma. De eerste twee nachten mand vlucht voor de jonge duiven en de eerste vlucht van de natour.

Op donderdagavond werden er in Hengevelde duiven gekorfd voor een vlucht vanuit Dizy le Gros. Door de lucht gezien is dit ongeveer 340 kilometer voor de duiven. Om 08:30 werden deze duiven losgelaten voor hun terugvlucht. De eerste duif die zijn hok terug wist te vinden was er een van Ronald ten Thije, welke na 3 uur en 50 minuten op het hok lande met een gemiddelde snelheid van 89 km/u. De tweede duif was van Hennie Averdijk en Gerard Leusink maakte snel daarna de top 3 compleet.

Top 10 Dizy le Gros:
1,5. Ronald ten Thije
2. Hennie Averdijk
3. G. Leusink
4,7,8,10. Gerard Wielens
6. Bennie Rupert
9. Rudie en Stan ten Thije

 

Op diezelfde ochtend werden de ruim 240 natour duiven uit Hengevelde om 8 uur gelost in Heusden Zolder, op het daargelegen Speedway Circuit. Dit is hemelsbreed 157 kilometer voor de duiven. De eerste duif wist deze afstand te overbruggen in minder dan twee uur tijd en was van Arnold Paalman. Met een gemiddelde van 98 km/u was hij de snelste, zijn tweede duif kwam er vlak achterna en pakte daarmee de tweede plek. De 3e plek was voor Eduard ter Avest.

Top 10 Heusden-Zolder:
1,2,5,6,7,8. Arnold Paalman
3. Eduard ter Avest
4. Rudie en Stan ten Thije
9,10. Bennie Rupert