Vervanging kunstgrasveld W.V.V.’34 in volle gang

Wie gisteren langs het Rupertserve aan de Bretelerstraat kwam, zag één en al bedrijvigheid. Diverse bedrijven waren drukdoende om de vervanging van het 10 jaar oude kunstgrasveld van W.V.V’34 en alle bijkomende werkzaamheden zo snel mogelijk af te ronden. Snelheid is namelijk gewenst, de voetbalcompetitie is namelijk in volle gang en zowel jeugd als senioren werken dagelijks trainingen en wekelijks wedstrijden af op het Hengeveldse hoofdveld. Voorzitter van W.V.V.’34 over de voortgang op het sportpark:
“Ze zijn inderdaad druk aan de gang. Het oude veld wordt verwijderd en is verkocht. Geurs gaat nadat het oude veld helemaal weg is het veld uitvlakken. Het nieuwe veld dat vervolgens wordt gelegd komt van FieldTurf Tarkett SAS, één van de topleveranciers in Nederland. Dit veld wordt geproduceerd in Frankrijk.”

Wat gaat er nog meer gebeuren deze weken, en wordt de grote berg rubber op de parkeerplaats hergebruikt?
Maurice: “Onder meer de drainage wordt doorgespoten. Ook het straatwerk om het veld wordt hersteld en deels aangepast. Zo worden er kantplanken om het veld geplaatst om het rubber op het veld te houden en dit moet tevens geluid reducerend werken zodat lage ballen niet gelijk tegen de boarding zullen gaan. Als dit niet voldoende blijkt om het geluidsoverlast te voorkomen wordt de bovenrail nog vervangen. Het oude rubber wordt overigens niet hergebruikt, er komt nieuw rubber op de nieuwe mat.”

Hoe gaat het wedstrijdprogramma eruit zien? W.V.V.’34 1 heeft bijvoorbeeld twee weken op rij een thuiswedstrijd op het programma staan.
Maurice hierover: “We hebben nog gekeken of dit bijvoorbeeld elders gespeeld kon worden, maar de thuiswedstrijden van het eerste tegen UDI’19 en Borne zullen op veld 2 worden afgewerkt, op gewoon gras op het eigen complex dus.”

Wegdamnieuws wenst W.V.V.’34 succes met de aanleg. Hieronder foto’s video’s van de werkzaamheden die de redactie op locatie maakte.

De planning:

  • Vandaag nog mat oprollen en drainage doorspuiten
  • Donderdag betonbanden langs het veld rechtzetten en op hoogte zetten
  • Vrijdag wordt door Geurs LGT de onderbaan opnieuw onder profiel gelegd en daarna volgt de keuring.
  • Als deze goed is kan maandag de nieuwe mat gelegd worden en bij goed weer hier bedoelen we droog weer aansluitend de infill in de mat gemaakt worden . Als het regent loopt alles uit blijft het droog dan kunnen we over 1.5 week weer op het veld voetballen