Volleybal weekend Cupido van Beltrum naar Enschede

Voorbereidingsweekend drie is een feit! Goede voorbereiding voor de eerste competitiewedstrijd op 29 september tegen Timax Devoko te Denekamp  is het halve werk en daar hebben de dames van Cupido Ds1 goed gebruik van gemaakt. Ze reisden dit weekend dan ook af naar het Gelderse Beltrum en het Twentse Enschede. Op zaterdag stond het 3-kamp in Beltrum op de planning en met een kop koffie of thee op van de Kolenbrander stapten ze vol energie de auto in om vervolgens de eerste wedstrijd tegen KSV uit Vragender te spelen. De dames van Cupido gingen er vol tegenaan met energie voor 10. Agressief en alert leverde dit een overtuigende overwinning op met de setstanden van: 25-13 en 25-15:

De tweede wedstrijd tegen Vios Beltrum zaten de dames nog steeds in deze ‘goede vibe ‘en werd de 1e set met veel servedruk en lef gewonnen met 25-12. De tweede set leverde na 3 wissels wat onduidelijkheid op in het veld. De serve druk viel wat weg en ondanks het terug knokken was dit niet genoeg om de set te winnen. De 2e set werd verloren met 23-25. De 3e set ging erg gelijk op, maar helaas trokken de dames uit Beltrum aan het langste eind. Cupido verloor de 3e set helaas met 12-15. Een nette 2e plek op de zaterdag.
Ook zondag moesten de dames van Cupido aan de bak. Fit en vroeg uit bed om deel te nemen aan het Harambee-toernooi voor 1e klasse en promotieklasse teams in Enschede. De slaap uit de ogen en gaan met die banaan was wel het motto van deze dag! De eerste set in de wedstrijd tegen de dames van Heeten-Sportief ging dan ook erg goed en na wat kleine opstartprobleempjes van de zondagochtend. Hij werd gewonnen met 25-21. De 2e set werd er een versnelling hoger gespeeld en mede door een goede serve druk wonnen we ook deze set met 25-11. De 2e wedstrijd tegen onze bekenden uit Raalte genaamd Salvora ging meer gelijk op in tegenstand. Er kwam een goede serve druk van de tegenstander en ook het spel ging sneller. Cupido moest een tandje bijschakelen en dat ging ze redelijk goed af. Helaas ging de setwinst net aan hen neus voorbij met een stand van 21-25. De 2e set ging de knop om voor de dames van Cupido. Eigen tempo, snelheid in het spel en laten zien wat er nog meer in zat. Dit lukte goed en de setwinst werd binnensleept met 25-16.

Na een “te” lange pauze stonden er nog 2 wedstrijden op de planning tegen de dames van Apollo en Harambee. Waarin Cupido in beide wedstrijden de 1e set steeds gelijk op en niet niet aan het langste eind wist te trekken, bleek de 2e set steeds de onduidelijkheid, de onzorgvuldigheid en de vermoeidheid toe te slaan. Helaas eindigden de laatste 2 wedstrijden in een verlies. Apollo won de sets met 23-25 en 14-25 en Harambee wist te winnen met 19-25 en 9-25!
Toch kunnen we terugkijken op 3 goede voorbereidingsweekenden en zijn we klaar om onze 1e competitiewedstrijd te spelen. Deze zal plaats vinden op zaterdag 29 september tegen Timax Devoko Ds3 in de Dorperesch te Denekamp. Aanmoediging is erg prettig dus tot dan! We zullen ook nog een bekerwedstrijd spelen tegen Vosta Ds1, deze is al aanstaande woensdag om 19:30 uur in de Pathmoshal in Enschede.
 
Met vriendelijke groet Dennis Polman trainer/coach Cupido D1
De tekst is geschreven door Anouk Vehof.