Voormalig Nederlands Kampioen motorcross Rick Satink beëindigt carrière

De Hengeveldse motorcrosser Rick Satink stopt met crossen. Rick heeft in goed overleg met zijn team en sponsors besloten om per direct zijn actieve motocross carrière te beëindigen. Rick liep tijdens de 1e ONK wedstrijd in Mill een schouderblessure op die hem de rest het seizoen buiten de wedstrijden heeft gehouden. Rick: “Door de te korte voorbereiding ( slechts 4 dagen voor de wedstrijd in Mill konden we beschikken over de motor) heb ik waarschijnlijk te veel van m’n lichaam gevraagd waardoor de blessure is ontstaan. En elke keer wanneer ik dacht dat het genezen was speelde de blessure weer op wanneer ik terug op de motor stapte. Het was geen makkelijke beslissing maar ik heb er vrede mee. Ik heb een hoop mooie dingen kunnen laten zien in mijn carrière met als hoogtepunten de top 10 klassering in de MXGP van Lierop in 2013 en de ONK titel in de MX1 in 2017”.

Langs deze weg wil Rick dan ook Brouwer Motors, Jumbo, het team en iedereen die hem op de een of andere manier heeft ondersteund tijdens zijn carrière bedanken voor alle steun en het vertrouwen die ze hem hebben gegeven. Zonder deze mensen was motocross op dit niveau niet mogelijk geweest.

Rick keert de motorsport zeker niet de rug toe maar gaat zich nu focussen op het trainen en begeleiden van jeugdige motocrossers vanuit Rick Satink MX Coaching. “Ik wil mijn kennis en ervaring die ik tijdens mijn carrière heb opgedaan graag overdragen aan de nieuwe generatie motocrossers. Ik weet welke zaken belangrijk zijn om optimaal te kunnen presteren in de motocross en daarbuiten”.

(bron: www.motocrossplanet.nl)