W.V.V.’34: het venijn zat in de staart

W.V.V.’34 heeft vanmiddag met 2-1 gewonnen van LSV in Lonneker, daar waar lange tijd leek: Dit is zo’n dag. Met name de 1-2 van Gijs Pierik was bijzonder fraai. (zie filmpje onder)
Gijs: “Ha ha, die zat er wel aardig in. Ik denk wel een verdiende overwinning. De hele wedstrijd hadden we de overhand, maar we kwamen er toch lastig doorheen. Vaak was of de eindpass, of de bezetting voor de goal net niet goed. En dan kom je voor rust ook nog ongelukkig op achterstand. Maar mooi dat we het op basis van strijd om hebben kunnen buigen.”

De 1-2 van Gijs Pierik op aangeven van Lars Aarnink

In de eerste 33 minuten, op een winterse bij na, gebeurde er niet zo veel. LSV speelde compact met veel ruimte achter de laatste linie waar de gasten misschien wel meer gebruik van hadden kunnen maken in de eerste helft.
WVV leek te controleren en kende weinig problemen, tot minuut 33. Een eenvoudige bal richting de achteruitlopende Wouter Roescher leidde tot een struikelpartij, vervolgens gleed tot overmaat van ramp ook keeper Kevin Smit uit en zo WVV keek tegen een 1-0 achterstand aan. Remi Leferink raakte kort voor rust nog de lat, maar dat was het wel in de eerste helft.

Na de thee werd de zojuist genoemde ruimte achter de laatste linie wel gezocht. Het was in de tweede helft enkel WVV wat de klok sloeg, op een spaarzame counter na. Maar: As je niet scoort dan ken je niet winne, zei een bekende Johan ooit, en juist daar ontbrak het nog aan. Het leek zo’n dag: Kansen te over, geen doelpunten.
In de 71e minuut was het toch raak: Robin Rikkert wist met een splijtende pass de ingevallen Stan Aarnink te bereiken die vervolgens koelbloedig zijn tweede doelpunt in korte tijd maakte.
Maar de groengelen wilden meer, ze kregen meer in de slotfase. Lars Aarnink, wederom uitblinker in Lonneker, wist met een mooie voorzet Gijs Pierik te bereiken, deze knalde de bal tegen de touwen met een snoeiharde volley.

Dit betekent de derde overwinning op rij voor WVV. Ze klimmen daarmee naar plek 4 met een wedstrijd minder gespeeld. Dat is de  gestaakte thuiswedstrijd tegen Reutum waar de 4-0 op het scorebord stond met nog zo’n 20 minuten op de klok.

Dat wordt dinsdag 16 november ingehaald, aanvang 20.00 uur.
Vrijdag 12 november staat er een bekerwedstrijd op het programma bij NEO uit Borne, eveneens 20.00 uur.
De eerstvolgende volledige competitiewedstrijd is op zondag 21 november in Rossum tegen RSC, 14.00 uur.