W.V.V.’34 Jo 9-1 kampioen!

Zaterdag was het zo ver. De eerste vijf wedstrijden werden winnend afgesloten. De eerste was nog spannend tegen Rood Zwart. 5 minuten voor tijd was het nog 3-3 maar in de laatste 5 minuten wisten de Hengeveldse boys een 5-3 overwinning over de streep te trekken. Daarna volgenden er makkelijker overwinningen tegen Bon Boys, Wilhelminaschool, Hengelo en Saasveldia. Met in totaal een score van 45 doelpunten voor en 8 tegen.

Als Jo 9-1 de laatste wedstrijd tegen Delden zou winnen zouden ze zich de eerste reeks van 6 wedstrijden in de 3e klasse. ongeslagen kampioen mogen noemen.
Dat het een bijzondere wedstrijd voor de jongens was was snel te merken. Iedereen was ruim op tijd aanwezig. de ouders, opa en oma’s en ooms en tantes waren in grote getallen aanwezig. De jongens hadden er zin in. Vrijwillige wissels waren er dan ook niet. Iedereen wou deze wedstrijd spelen en winnen en dat merkte Delden heel snel. Topaanvallers Rens Nijland en Lennon ten Thije wisten elkaar binnen een minuut te vinden en de eerste bal ging al tegen de touwen. 1-0. Gaandeweg de wedstrijd wist het middenveld, Stan ter Doest en Thijs Grefte door snel en fel druk zetten de slag daar te winnen. Elke opbouw werd snel en vakkundig de kop ingedrukt. Langzaam maar zeker werd de voorsprong uitgebouwd naar 5-0. Delden ging een andere speelstijl hanteren, de lange bal. maar hadden daar geen rekening gehouden met de top verdedigers van W.V.V.’34 Jo 9-1, Jurrian Slotman, Kay Leferink en Mick Hof. Elke bal of aanvaller die toch het middenveld overkwam werd snel weer terug gewerkt naar de vijandelijke helft. En de enkele keren dat Delden toch gevaarlijk werd kon het team vertrouwen op het keeperswerk van Siebe Tuinte.
Uiteindelijk werd deze wedstrijd gewonnen met 9-3 en kon W.V.V.’34  Jo 9-1 zich kampioen noemen.
De jongens hebben topwedstrijden gespeeld en zijn klaar voor een stapje hoger. De spelers hebben zin in de volgende wedstrijden in de 2e klasse!

Ook namens de redactie gefeliciteerd met jullie kampioenschap!