W.V.V.’34 Jo11 op weg maar iets unieks?

Hoofdklasser W.V.V.’34 Jo11, verslaat in eigen huis koploper Ruurlo met dubbele cijfers! Daar kun je mee thuiskomen. (11-1) Nog nooit was een jeugdteam uit Hengevelde actief op dit niveau en nu staan de Wegdamse ‘mannen’’ na drie wedstrijden zelfs bovenaan. (KLIK HIER VOOR EEN FOTOALBUM) Ouders dolgelukkig aan de stamtafel in de kantine nagenietend van een prachtig optreden, de tegenstander gedesillusioneerd achterlatend. Wat maakt het dat deze groep in de hoofdklasse mee kan en uitslagen neerzet als 3-6 bij Longa, 7-8 overwinning bij Bon Boys en afgelopen zaterdag 11- tegen Ruurlo? Wat maakt het dat deze groep in de Hoofdklasse mee kan? Trainer Martijn Baas:

De mannen bij Eetsalon Leo's, na de eerste overwinning in de hoofdklasse in de historie. Vlnr: Martijn Baas (trainer) Maud koster, Mats Asschert, Luuk ten Breteler, Mick Nijhuis, Nout Vogt, Sepp Workel, Kris Raanhuis, Wout Huisstede, Tess Doesschot
 
“In de eerste plaats is dat natuurlijk voetbalkwaliteit dat iedere speler met zich mee brengt. Maar ten tweede, even belangrijk aspect, is dat ze echt heel hard voor elkaar willen werken. We hebben een mooie mix van eerste -en tweedejaars spelers.
Volgens mij is er nog nooit een jeugdteam in de hoofdklasse actief geweest, althans dat heb ik mij laten vertellen door oud jeugdbestuurslid Gerben Hummelink".

Maud Koster in actie
 
Hoe zie jij dit seizoen tot nu toe? Martijn:
“Goed, ik kan wel zeggen dat iedere speler beter is geworden. Dit komt ook zeker uit de jongens zelf. Onlangs kwam een van de jongens naar me toe met de vraag hoe om te gaan met een bepaalde situatie, nou dat is wel gaaf als je bedenkt dat je te maken hebt met 10-jarigen. Verder is het vooral prachtig om mee te maken dat je wedstrijden speelt tegen de E1's van clubs met een veelvoud aan leden vergeleken met WVV: HSC'21, Bon Boys, Longa en Excelsior 31: Dit komt ook zeker uit de jongens en meisjes zelf”.

Hoe pas jij de oefenstof aan? Dit niveau vraagt andere doelstellingen is het niet?
“Ik probeer te bekijken wat de jongens en meiden nodig hebben om beter te worden. Deze oefenstof haal ik bijvoorbeeld van websites, maar ik gebruik ook veel oefenstof die ik zelf in het verleden heb ontvangen van een trainer. Zo weet ik nog dat de redacteur van Wegdamnieuws altijd hamerde op derde man of oplossing in beeld, anders moet je niet om de bal vragen. Momenteel kan ik veel leren van jeugd coördinator Jeroen Nijkamp. Zo pik je van iedere trainer wel wat mee. Verder is het belangrijk om een leuke sfeer neer te zetten waarbij fouten kunnen worden gemaakt”.

De onverzettelijkheid in beeld: Mats Asschert
 
Doordat we ook eerste jaars spelers hebben in ons team, zijn wij fysiek vaak de mindere in wedstrijden. Daardoor probeer ik er veel voetbal in te brengen. Vooral onze middenvelders en aanvallers zijn dan ook heel goed in combinaties maken. Op de zaterdagen assisteren Jos Nijhuis en Frank Vogt bij de begeleiding van de wedstrijden. Zij zijn er ook heel druk mee bezig, zo krijg ik bijna iedere woensdag een appje om die avond nog te evalueren”.
Komende zaterdag gaat de trotse koploper naar Rijssen tegen de mannen van Excelsior’31, aanvang 9.45! Hieronder de stand:
 
Hieronder een 'blik achternde schermen', een inkijk in de groepsapp van de ouders:
 
 
Dinsdag 26 maart speelt W.V.V.’34 JO11-1 thuis een oefenwedstrijd tegen FEA JO11-1. De Football Equals Foundation zet zich ervoor in dat ieder talent zich op een professionele manier kan ontwikkelen, ongeacht afkomt of geslacht van het talent. Dit doen zij door samen te werken met het bedrijfsleven, kennis- en onderwijsinstellingen, overheden, voetbalclubs en –bonden om wereldwijd, via voetbal, een nieuwe maatschappelijke standaard te zetten.

Sinds twee jaar trainen Tess Doeschot en Maud Koster bij de Football Equals Academy. Dit seizoen sloten Yme Ros en Ties Blanckenborg hierbij aan en onlangs werd de groep uitgebreid met Sepp Workel. Twee keer per week trainen zij in Enschede op het sportpark van Sparta Enschede en het sportcomplex van de Universiteit Twente.
De oefenwedstrijd volgende week is een uitdaging voor Maud, Tess en Sepp. Zij spelen met W.V.V.’34 JO11-1, dat speelt in de hoofdklasse, tegen het team van de FEA waarvoor zij normaal gesproken ook uitkomen. We hopen dat het publiek volgende week de weg zal vinden naar Sportpark Ruperts Erve, waar de wedstrijd aanvangt om 18.30 uur.