Voetbalgala W.V.V.’34 meer dan geslaagd!

De voetballegendes van 2021/2022 op een rij. Jord Bouwmeester (gouden schoen). Hielke Brummelhuis (zilver), Berend Dubbe (zilver) Randy Smit (brons)

We hebben het met elkaar enkele jaren moeten missen vanwege de bekende redenen, maar gisterenavond was het weer ouderwets gezellig in de kantine van de Wegdamse Voetbalvereniging. Op de rol stond het Voetbalgala, waar volgens traditie meerdere rituelen werden afgewerkt.

Klik HIER voor een fotoalbum.

Onder muzikale begeleiding van Kasper Put druppelden rond 20.00 uur de eerste gasten binnen. Met enige vertraging kon voorzitter Maurice Workel overgaan tot de formaliteiten van de avond.
Allereerst was het de beurt aan de uitreiking van de prijs ‘vrijwilliger van het jaar’. Helaas kon hij niet aanwezig zijn, maar voorzitter Maurice Workel had veel lovende woorden over voor winnaar Jan Lansink. Maurice hierover: “Helaas niet aanwezig vanwege ziekte, maar wat verdient deze man deze prijs. Hij is door de ‘Groenploeg’ gevraagd door Richard Assink en Johan Wolbers. Richard Assink, destijds bestuur en Johan Wolbers hebben hem in 2006 gevraagd omdat hij tuinman/hovenier van beroep was, en W.V.V.’34 wel een ervaren iemand kon gebruiken. Jan Polman was er als eerste, daarna kwam hij erbij samen met Johan Wolbers, Bennie Rupert en Hendrik Workel. Tuinaanleg is zijn ding, tuin om de kantine en het sportpark is altijd op strak op orde. Door de week gaat hij op de knietjes over het sportpark, de straat ontdoen van onkruid. Al jaren een ongekende kracht op dit sportpark. Wat heb ik ongelooflijk veel respect voor deze man, ondanks zijn beperking, hij klaagt niet en is altijd positief ingesteld. Bijna niemand ziet hem aan het werk, maar wat is hij belangrijk voor ons. Wat is het jammer dat we deze prijs niet samen met iedereen die W.V.V.’34 een warm hart toedraagt kunnen uitreiken. Dit gaan we komende week zeker persoonlijk doen. Tevens komt er een mooi interview met hem op Wegdamnieuws en de WVV-site. We hebben het over niemand anders dan Jan Lansink!

Jan was niet aanwezig, maar wel zagen we mooie foto's van hem in actie. Klasse Jan! Beterschap gewenst namens de redactie

Vervolgens werd Hamoudi Jaafil naar voren geroepen, een speler die we jarenlang hebben kunnen aanschouwen in de hoofdmacht, maar de laatste jaren toch minder vanwege blessureleed. Maurice benoemde zijn hoogtepunten, zoals twee kampioenschappen, en dat hij al bijna 25 jaar actief is bij de club.
Maurice benoemde tot slot zijn overgang naar Bentelo: “Hammi het is je gegund, ik zie een trainer van de toekomst voor me. Ik heb daar veel vertrouwen in, we blijven je volgen. In opleiding bij Bentelo en dan snel terug naar W.V.V.’34!”

Hamoudi en Mahmoud Jaafil namen afscheid. Hamoudi wordt hoofdtrainer bij vv. Bentelo en Mahmoud gaat na 8 jaar verder in het 2e elftal

Tevens was er ook nog een jubileum dat we niet vaak zien. 50-jarig spelend lid. De eer viel te beurt aan Christiaan Roorda,  Die op de dag van het voetbalgala exact 50 jaar bij de club was als spelend lid). Maarliefst 16 jaar actief in de selectie, waarvan ook een jaar in het 1e elftal. Hij wist precies bij welke vereniging er Grolsch beugels waren en tevens had hij als één van de weinigen in Nederland alijd Noorse sokken over de voetbalsokken in de voetbalschoenen. Een fanatieke middenvelder/verdediger, stabiele factor in het team. Ook heeft hij al 25 jaar niet meer getraind, maar is toch nog altijd fit. De kleinzoon van oprichter van de club en oud-voorzitter W.V.V.’34 meester Arnold Roorda kreeg een hartelijk applaus.

Maurice en de jubilerende Christaan Roorda en zijn vrouw Bianca

Daarnaast was er ook nog het afscheid van Christaan Spijkerman, de assistent-trainer van het 1e elftal, die na 3 jaar de A1 van sv. Delden onder zijn hoede gaat nemen. Christiaan werd bedankt voor de prachtige jaren en gaf aan zelf ook veel te hebben geleerd van de mooie groep, hopelijk tot snel terug bij de groengelen! Veel succes in Delden gewenst.

Christiaan Spijkerman werd bedankt door de voorzitter

Tevens was het tijd voor één van de hoogtepunten van de avond, de uitreiking van de bronzen, zilveren én gouden schoen. Deze gingen achtereenvolgens naar Randy Smit (brons), Berend Dubbe (zilver), Hielke Brummelhuis (brons) en Jord Bouwmeester (goud). Diverse spelers moesten soms met andere elftallen meedoen om hun doelpuntenmarge te kunnen halen, maar het resultaat is er zeker niet minder om, want de roem is voor eeuwig. Ook namens de redactie proficiat! (FOTO BOVENAAN)

Een ander hoogtepunt van de avond was de uitreiking van de speler van het jaar. De technische staf van het eerste elftal had drie spelers genomineerd, klaarblijkelijk uit elke linie één. Het waren Remi Leferink, Robin Rikkert en Randy Smit.
De gelukkige winnaar van de drie werd Robin Rikkert, de speler die twee jaar geleden als aanvoerder van Saasveldia overkwam naar Hengevelde. Met zijn fraaie passes en leiderschap op het middenveld was hij een echte steunpilaar dit seizoen. Proficiat Robin!

Christiaan Spijkerman (die de prijs mocht uitreiken), Remi Leferink, winnaar Robin Rikkert en Randy Smit

Nadat alle formaliteiten afgerond waren ging het feest nog lang door onder de bezielende leiding van feest-DJ Silas!

PS: ook was er de uitreiking van de Wegdamnieuws Eredivisie, waarover later meer!