W.V.V.’34 niet bij de les

W.V.V.’34 heeft vandaag met 2-1 verloren bij MVV’29 en dat was gezien het spelbeeld misschien wel terecht. Keeper Tom Pierik:
“Een moeilijke wedstrijd, na een lastige eerste helft gingen we met een ander plan de 2e helft in. Met 1-0 achter was er nog zat mogelijk en dat betaalde zich na 2 minuten al uit met de gelijkmaker. Het werd vooral een vechtwedstrijd waarbij voetballen lastig werd door de omstandigheden en helaas liep de scheidsrechter in een zwart-wit tenue want hij benadeelde ons echt volledig met de strafschop tegen. Met nog enkele minuten te spelen was het daarom ook gebeurd. Kop op en op naar volgende week…

Meteen in de openingsfase kwamen de groen gelen twee keer goed weg. Een schot tegen een standbeen op de doellijn en een 1 op 1 met de keeper die voorlangs ging. WVV had op de omschakel momenten balbezit tegenstander naar balbezit te snel balverlies omdat het vergat de rust te bewaren. Even terug naar de keeper, even breed: Het was er niet bij.

Geel Lars Aarnink van de omstreden leidsman

1-0
MVV daarentegen zocht snel de voorste mensen waardoor de druk op de Wegdamse laatste linie kwam te liggen. Die snelle omschakeling leidde in de 33e minuut ook tot de 1-0 in de verre hoek achter doelman Tom Pierik.
Er werd te vaak geforceerd diepte gezocht op momenten dat enige rust verstandiger was geweest. Dat alles leidde tot veel balverlies. De ruststand van 1-0 was dan ook niets op af te dingen

Tweede helft
WVV was amper uit de kleedkamer of invaller Thomas Wegdam bracht de 1-1 op het bord. In een één op één met de keeper lifte hij de bal er overheen. (Afgelopen jaar was hij ook al het goudhaantje bij de 1-0 overwinning in Mariaparochie) Thomas:
“Hoge bal van Robin viel tussen beide en de keeper kwam uit. Ik was sneller dan de verdediger en kon de bal er net overheen tikken”.

Ook in de tweede helft was WVV niet in staat om een vuist te maken. De momenten van onnodig balverlies bleven zich opstapelen, MVV was simpelweg beter. Een niet te missen kans op de paal in 59e bij MVV’29 was daar getuige van.

Euforie na de gelijkmaker van Thomas Wegdam, het mocht niet baten

De strafschop
Een uitermate omstreden strafschop maakte een einde aan alle illusies bij WVV. Waar sprake leek van een fair duel net een schouder duw ging de aanvaller naar de grond waarna tot ieders verbazing de scheidsrechter naar de stop wees. Martijn Baas:
“De bal werd binnen door gepasst, ik kon nog tijdig genoeg knijpen waardoor ik hem blok. Schouder tegen schouder. Als dit op het middenveld gebeurt, dan is het doorspelen”.

Kort daarna had de wedstrijd in het slot gekund na een slippertje van Remi Leferink maar de bal belandde op het dak van het doel na goed keeperswerk van Tom Pierik

MVV’29 – WVV’34 2-1
Doelpunt Thomas Wegdam ’46

Tom Pierik-Martijn Baas-Remi Leferink-Gijs Brummelhuis- Tom Brummelhuis-Dani Morsink- Stan Aarnink (84 Luuk Lentelink) -Robin Rikkert-Mahmoud Jaafil (46 Thomas Wegdam) -Wouter Horstink )85 Gijs Pierik) -Lars Aarnink

WVV speelt komende donderdag om 20.00 uur een bekerwedstrijd bij TVC’28. De eerstvolgende competitiewedstrijd is op 29 oktober thuis tegen Lemelerveld.