W.V.V.’34 ontmoet grote onbekende: ‘Laat ze maar komen zondag’

De voorbereiding is ten einde, morgen gaat het om ‘het echie. W.V.V.’34 ontmoet op het sportpark Rupertserve  in de eerste competitiewedstrijd DTC’07; en fusie tussen SV Dinkelland uit Lattrop en TSV (Tilligter Sport Vereniging) uit Tilligte. De jeugd speelt al sinds 1985 onder een gezamenlijke naam. Het is DTC’07 afgelopen seizoen gelukt om voor het tweede jaar op rij kampioen te worden! In de laatste wedstrijd denderde de ploeg met 6-0 over degradant La Première heen en sleepte zo, voor het oog van veel toeschouwers, de titel in de vierde klasse A in de wacht.

Hoe is de voorbereiding verlopen voor de groen gelen? Na vele jaren is het in ieder geval weer een keer door in de beker en wel met drie overwinningen. (Diepenheim 1-0 – Bentelo 2-0 – Holten 2-0)

Randy uit bij Avanti, met zijn laatste balcontact voor WVV?

Hoe kijkt de trainer terug op de voorbereiding en naar de doelstelling van komend seizoen?
Niki Leferink: “Door de late bouwvak en de daarmee gepaarde late vakanties van de spelers was het qua planning en belasting voor de spelers een lastigere voorbereiding dan normaal. Het grootste deel van de selectie heeft er effectief nog maar 4 weken training op zitten. Dat houdt in dat we rond de 3e competitiewedstrijd fysiek pas op het gewenste niveau zitten. Vooral in de eerste bekerwedstrijd tegen Diepenheim was goed zichtbaar dat we toen logischerwijs nog geen intensiteit konden leveren.

Mike te Wierik en ik hebben na vorig seizoen uitgebreid geëvalueerd. En mede ook door het vertrek van Randy Smit wat kleine aanpassingen gedaan in onze speelwijze. Tegen Bentelo en Holten hebben we daar al goede dingen van terug gezien. 3x gewonnen en de nul gehouden geeft ons vertrouwen dat we op de goede weg zitten, en de sfeer in de groep is heel erg goed. Die lijn willen we tegen een gevaarlijk DTC’07 voortzetten”.

Rots in de branding Remi Leferink komt hoog

Hoe kijkt de aanvoerder terug op de voorbereiding en naar de doelstelling van komend seizoen?
Remi Leferink: “Het begin van de voorbereiding was wisselvallig, dit kwam mede door de wisselende selectie per wedstrijd. We hebben de voorbereiding uiteindelijk heel goed afgesloten met 2 wedstrijden tegen Bentelo en Holten, waarin wij de maat aangaven in de wedstrijd. De tegenstander had weinig in de melk te brokkelen tegen een solide team, waarin het voor hen leek dat er niks te halen viel. De sfeer in de groep is top, we kunnen voetballend een hoog niveau halen en als team kunnen we er zeker een mooie seizoen van maken. Doelstelling is om de lijn van de laatste 2 wedstrijden door te zetten, dan zijn we in staat om bij de bovenste plekken mee te strijden. De belangrijkste wedstrijd is de eerstvolgende, dus laat ze maar komen zondag:
Wij zijn er klaar voor”.