W.V.V.’34 presenteert nieuwe trainer 2e elftal: Frank Bruins

Mijn naam is Frank Bruins en vanaf komend seizoen ben ik trainer van W.V.V.’34 2. Graag stel ik mij aan jullie voor. Ik ben 54 jaar, woon in Haaksbergen en ik ben 28 jaar getrouwd met Jelorma. Wij hebben 2 dochters, Kelsey van 24 en Robey van 22 jaar. Als Sales & Marketing Manager werk Ik nu ruim 17 jaar bij het kunststof spuitgietbedrijf Timmerije in Noordijk.

Het voetballen heb ik geleerd bij T.V.O in Beckum, waar ik geboren en getogen ben. Na een kruisband blessure en vele operaties ben ik het trainersvak ingerold. Ruim 25 jaar train ik nu eerste en tweede elftallen en ben ik in het bezit van het UEFA B diploma. Vroeger in de jeugd werd ik vergeleken met Johan Neeskes omdat ik het duel niet schuwde en regelmatig een doelpuntje mee pakte. Later als spits kreeg ik meer waardering voor het spel van Van Basten.

Als trainer heb je ook voorbeelden en krijg je wel eens een boek op je verjaardag over van Gaal of Guardiola. Alle twee top trainers maar wel andere persoonlijkheden. Het totaal voetbal van Guardiola spreekt mij erg aan.

Voor W.V.V.‘34 heb ik gekozen omdat mij de mentaliteit aanspreekt en er een gezonde ambitie is. Ik hoop een steentje te kunnen bijdragen aan de visie om talenten door te ontwikkelen via het tweede elftal naar het eerste. Niet iedereen is immers al klaar voor het eerste team. Ook kunnen er maar elf in de basis staan en heb je daarnaast een goede bank nodig.

Als trainer ben ik fanatiek, maar kan ik mij beheersen en hoef ik geen Diego Simeone uit te hangen. Voetbal is een teamsport en je hebt respect voor elkaar. De formatie en speelwijze zal voor de opleiding zoveel mogelijk moeten aansluiten bij het eerste elftal. Met welke speelstijl dit gebeurt is afhankelijk van de situatie waarin je zit.

Doelstelling is om als team te presteren en de ruimte te hebben om spelers door te ontwikkelen. De intenties, de principes en de tactiek komen daarbij aan bod. De manier van omgang en de eerder genoemde gezonde ambitie heb ik al als zeer prettig ervaren.

Graag tot in het nieuwe seizoen!

(bron: www.wvv34.nl)