W.V.V.’34 speelt gelijk tegen TVO in spannende derby

W.V.V.'34 heeft de derby tegen TVO met 3-3 gelijk gespeeld. Bij rust was het nog 3-1 voor de gasten, in de tweede helft kwamen de withemden knap terug. Beide ploegen kregen in een slotfase waarin vechtvoetbal de boventoon voerde nog kansen op de winnende treffer. W.V.V.'34 zag de winnende treffer afgekeurd worden door buitenspel, TVO spits Jorn Groothuis stuitte op Tom Pierik die fabuleus redde waardoor een puntendeling volgde.W.V.V.'34 heeft de derby tegen TVO met 3-3 gelijk gespeeld.

De openingsfase was er eentje die alle kanten op ging. W.V.V.'34 zette hoog druk en TVO zocht vooral de duels op het middenveld. Het openingsdoelpunt kwam in de 7e minuut van de voet van Remi Leferink die met een hoekschop mee naar voren kwam. Hij speelde een bijzonder duel, want de verdediger trof bij TVO zijn broer Martijn, die net als Remi achterin speelt.

De broers Leferink deelden vandaag de punten

Lang konden Remi en de zijnen niet genieten van de voorsprong, want een minuut later was het aan de andere kant Tom Pierik die moest vissen. Een fraaie aanval over links kwam tegen Tom Pierik aan, maar hij kon helaas voor hem de bal niet klemmen. In de rebound was het wel raak, 1-1. Bezoekers die besloten hadden iets later te komen, hadden pech, want binnen een kwartier was het opnieuw raak. Wouter Roescher zette zijn hoofd achter de bal bij een hoekschop en zo stond na 15 minuten een 2-1 stand op het scorebord. W.V.V.'34 leek de controle te hebben maar moest na 17 minuten een flinke tegenslag verwerken. Randy Smit kreeg een hamstringblessure en moest het strijdtoneel verlaten. Zijn vervanger was Sem Kuipers die hard werkte, maar vandaag niet gelukkig was in zijn acties. Eén van de beteren vandaag bij W.V.V.'34 was Lars Aarnink, hij leek W.V.V.'34 voortijdig in veilige haven te schieten met de 3-1, dit was ook de ruststand. Overigens had dit 4-1 kunnen zijn als de grensrechter zijn vlag niet had opgestoken, W.V.V.'34 was woest, maar de matig fluitende leidsman ging mee in het raadselachtige besluit van de assistent.
Wat het gehele duel opviel was het zeer slechte veld, beide ploegen hadden hier last van maar vooral W.V.V.'34 kwam onwennig over op het hobbelige veld met lang gras. TVO maakte hier gebruik van en zocht nog meer de duels, hetgeen W.V.V.'34 juist wilde voorkomen door de bal in hoog tempo rond te spelen.

Duels waren er veelvuldig en dat leverde emotie op

TVO rook bloed en maakte na een uur spelen de aansluitingstreffer. Op dat moment was het combinatiespel van W.V.V.'34 voor vandaag wel voorbij. De bal in de ploeg houden was door het jagen van de thuisploeg niet meer mogelijk en dit resulteerde in vele duels en gele kaarten als gevolg. Voor de Hengeveldse supporters was het billenknijpen en dat bleek niet onterecht, want de gelijkmaker viel na ongelukkig balverlies van Gijs Pierik. De goed spelende middenvelder gleed uit met geen speler in de buurt. TVO pikte de bal op en in de counter was het raak, 3-3 (klik HIER voor de video). De spelers van TVO waren uitzinnig en wisten dat zelfs de winst nog in het vat zat. Zover kwam het echter niet. Tom Pierik redde nog zeer knap een vrije schietkans van Jorn Groothuis, maar ook W.V.V.'34 kreeg nog enkele kansen. In de slotfase werd er (opnieuw) een doelpunt afgekeurd wegens buitenspel, dit leek in tegenstelling tot de eerste helft wel een terechte beslissing.

Trainer Roy Workel over het duel: "De eerste helft sta je 3-1 voor en wordt een doelpunt afgekeurd wat een terecht doelpunt was. De tweede helft hebben we geluk gehad dat TVO er niet met de winst vandoor is gegaan. Over het geheel ben ik wel tevreden met een punt."Hieronder enkele foto's.