W.V.V.’34 speelt laatste duel, of toch nacompetitie?

Beide ploegen treffen elkaar de laatste jaren vaak, zoals hier in 2019 toen Tijmen Walhof een grote kans kreeg tegen de concurrent

W.V.V.’34 sluit maandag de competitie af. Een goed jaar, waar bij menig supporter en speler toch ook het gevoel zal blijven hangen dat er nog veel meer in had gezeten. Het kampioenschap lag achteraf gezien binnen handbereik, maar in menig duel werd door onzorgvuldigheden in de slotfase de volle buit meerdere keren uit handen gegeven. Desondanks staat W.V.V.’34 met nog één uitduel tegen Avanti Wilskracht op het programma op een keurig derde plek. Dit kan nog veranderen. Zowel MVV’29 en het zojuist genoemde Avanti kunnen de Hengeveldenaren theoretisch gezien nog inhalen.
Aanvoerder Gijs Pierik, die zelf al lange tijd geblesseerd is vanwege een sleutelbeenbreuk, kijk vooruit op het laatste competitieduel. “Volgens mij zitten we al een aantal seizoenen bij avanti in en zijn het aantal wel leuke potjes. Vooral op het middenveld en voorin zijn ze sterk. Daar hebben ze een aantal behendige sterke spelers staan die een goed schot in de benen hebben. De thuiswedstrijd tegen hun lukte het goed om hun belangrijke spelers uit de wedstrijd te halen, waardoor we een van onze beste wedstrijden van het seizoen speelden. Wat betreft de nacompetitie hebben we het in eigen hand. Wij zullen gewoon moeten winnen om de periode van de kampioen over te nemen, waarschijnlijk die van RSC.”

Hoe gaat het met je herstel van de sleutelbeenbreuk, Gijs? “Het herstel gaat goed. Vorige week weer op het veld meegetraind en dat voelt goed. Maandag komt nog te vroeg, maar misschien dat als we de nacompetitie halen ik er in ieder geval bij kan zijn.”

Het duel maandag in Glanerbrug begint om 14.00 uur. Hieronder de stand.