W.V.V.’34 verliest na rust van koploper Grol

W.V.V.'34 heeft vandaag in Groenlo met 4-2 verloren van koploper Grol. Voor de rust was het nog een vrij rustig duel waarin alleen W.V.V.'34 éénmaal tot scoren kwam, na rust was het voor de neutrale toeschouwer behoorlijk genieten, en vooral voor de mensen uit Grol.Vanaf minuut één lieten beide teams zien zeer waardige derdeklassers te zijn door alleen de voetballende oplossingen te zoeken en volledig de Hollandse school toe te passen met een 4-3-3 opstelling, opbouwend voetbal en via vleugels en dieplopende mensen het gevaar te stichten. Dit resulteerde in een eerste helft met vrij weinig opmerkelijke momenten en een doelpunt van Sem Kuipers, die door de afwezigheid van Wouter Horstink in de basis mocht beginnen. Hij was het eindstation van een keurige aanval en schoot de bal beheerst in de hoek. 1-0, dit was tevens de ruststand.

Terwijl menigeen de koffie nog niet op had in de zeer fraaie kantine van de Achterhoekers, lag de bal al in het netje. De allereerste aanval van Grol na rust was gelijk raak, binnen de halve minuut stond het 1-1. Grol rook bloed en liet zien waarom ze koploper zijn en dit ook na vandaag wilde blijven. Nog meer energie leggen in de wedstrijd en de druk opvoeren.
De voorsprong voor Grol bleef dan ook niet uit. In eerste instantie liep een miscommuninicatie tussen Remi Leferink en Tom Pierik nog goed af, de sterk spelende Gijs Brummelhuis haalde de bal van de lijn. In de daaropvolgende aanval was het echter alsnog raak, 2-1 voor de thuisploeg na bijna een uur spelen. Het was te prijzen dat W.V.V.'34 niet de lange bal ging spelen en vooral via de altijd dreigende Lars Aarnink de aanval bleef zoeken. En dit werd beloond. Een vrije trap kwam van Remi Leferink kwam voor de voeten van Tom Brummelhuis, hij schoot de 2-2 binnen.
Trainer Roy Workel voerde een dubbele wissel door (Randy Smit en Joost ten Heggeler voor Sem Kuipers en Wouter Roescher), waarmee laatstgenoemde zeer ontevreden was. De aanvoerder liep één streep naar de kleedkamer zonder een woord te zeggen.Wat volgde was een hectische slotfase.

Wouter Roescher na zijn wissel

Beide teams merkten dat ze konden winnen en zochten de ruimtes achter de verdediging. Vooral Grol was vanmiddag met de bliksemsnelle aanvallers regelmatig gevaarlijk. De thuisploeg bleek ook zeer efficient, want opnieuw was een poging op doel raak. 3-2 na 70 minuten. Opnieuw gaf W.V.V.'34 niet op en stuurde het de fysiek sterke verdediger Tom Brummelhuis mee naar voren, hij kon op jacht naar zijn tweede. Zover kwam het niet, want de vrijgekomen ruimte achterin bij W.V.V.'34 werd goed benut door Grol. In de 89e minuut viel namelijk ook de 4-2 na een aanval over rechts.

Joost ten Heggeler (links) kende een goede invalbeurt als middenvelder, maar kon een nederlaag niet voorkomen

Trainer Roy Workel over het duel: "De eerste helft hebben we prima gespeeld en goed verdedigd. De tweede helft was aan onze kant niet goed. We kregen na 20 seconden de 1-1 om de oren en dat is wel bepalend voor de tweede helft. Maar we moeten er even van balen maar hebben een uitstekende eerste helft van dit seizoen gehad en gaan met een goed gevoel de tweede helft van het seizoen in."