W.V.V.’34 verslaat met debuterende trainer NEO na strafschoppen

De keeper van NEO baalt flink terwijl W.V.V.'34 viert dat het door gaat in de beker

W.V.V.’34 heeft vanavond aan de Twickelerblokweg in Borne NEO na penalty’s verslagen. Het bekerduel tussen de koploper van de tweede klasse en subtopper uit de derde klasse was er eentje die veelal gelijk op ging. W.V.V.’34 zette pas vanaf kop cirkel druk op de defensie, NEO koos ervoor dit al gelijk te doen vanaf het moment dat doelman Smit de opbouw startte. Ondanks het hogere druk zetten van NEO was het vooral in de eerste helft een wedstrijd met veel duels. Het oude kunstgrasveld zorgde ervoor dat ook vlakke ballen soms gingen stuiteren, hetgeen niet resulteerde in lang balbezit van beide ploegen. Ook werden er in het eerste bedrijf niet veel kansen gecreëerd door beide teams. Een afstandsschot van aanvoerder Gijs Pierik leek een makkelijke prooi voor de doelman van NEO, maar hij grabbelde wat in het rond en de bal lag zowaar in het netje. 1-0.
Een verrassende stand, maar de eerlijkheid gebied te zeggen dat NEO ook enkele basisspelers op de bank had gezet. Zij kwamen pas na rust in actie om de achterstand ‘recht te breien’. W.V.V.’34 had na rust dan ook meer moeite met het snel combinerende NEO en na 70 minuten was daar dan ook de verdiende gelijkmaker die hoog in het doel werd geschoten. Dit na een snelle combinatie door het midden, 1-1.
Beide teams kregen vervolgens nog enkele kansen op de winnende, maar penalty’s moesten uitsluitsel bieden wie de winnaar ging worden.
Bij W.V.V.’34 schoten achtereenvolgens Remi Leferink, Wouter Horstink, Lars Aarnink, Tom Grobben én aanvoerder Gijs Pierik raak. Aangezien NEO de eerste penalty over het doel schoot, was het de ploeg van debuterend hoofdtrainer Mike te Wierik die aan het langste eind trok (Roy Workel zit in quarantaine en kon helaas niet aanwezig zijn). Een fraaie overwinning van W.V.V.’34 op het hoger aangeschreven NEO.
Mike te Wierik over zijn debuut als hoofdtrainer: “Het is natuurlijk wel zuur dat het door Corona zo moest, maar het was wel een mooie avond zo. Ik denk dat 1–1 terecht was. De eerste helft speelden we goed zowel aan de bal als verdedigend. De tweede helft ging NEO wel wat meer drukken maar op de goal na hebben ze nog één goede kans gekregen, maar wij hadden ook nog kunnen scoren in de counter. Maar al met al een goed resultaat 1–1 en dan is het heerlijk dat je wint na penalty’s. Daar kunnen de jongens trots op zijn!”
Het strijdplan leek niet te vroeg druk zetten, waren jullie anders bang weggespeeld te worden? “We wouden wel hoog druk zetten in het begin, dat ging een paar keer goed en een paar keer speelde NEO er goed onderuit. Daarna zijn we iets in gaan zakken want je kan geen 90 minuten druk zetten. Maar het stond volgens mij wel goed want ze kwamen niet tot grote kansen.”

Hieronder foto’s en video’s:

Gijs Pierik van de afdeling luchtmacht, ook nuttig bij verdedigende werkzaamheden
Remi Leferink kan redelijk vrij koppen, maar krijgt de bal niet laag genoeg
Randy Smit geeft gas, één van zijn kwaliteiten
De keeper van NEO buigt het hoofd na de 0-1, prutswerk van de doelman die normaal niet bij het 1e onder de lat staat