W.V.V.’34 verslaat TVO in rommelig duel: “Heer en meester”

Wouter Horstink scoort de 2-0 en weet dat de buit binnen is

W.V.V.’34 heeft zaterdagmiddag in een winderig Beckum een 2-0 overwinning geboekt op TVO. Beide ploegen hadden vanwege diverse redenen een smallere selectie dan normaal, waardoor het duel ook een dag werd vervroegd.
Bij W.V.V.’34 stond onder meer de tweede keeper op doel, bij de thuisploeg moest zelfs de vierde keeper worden opgesteld. Ook deden beide ploegen een beroep op spelers die eigenlijk al afscheid hadden genomen van de hoofdmacht. Aaron van Laar viel in bij TVO en Mahmoud Jaafil maakte zijn opwachting namens de groengelen.
Vanaf de eerste minuut was wel duidelijk hoe het spelbeeld eruit zou komen te zien. W.V.V.’34 vol op de aanval en TVO loerend op een kans in de tegenaanval of gevaarlijk proberen te worden uit dode spelmomenten.
Na een kwartier spelen leek de ploeg van Niki Leferink al te kunnen juichen. Wouter Horstink was de defensie te slim af en scoorde. Echter besloot de grensrechter te vlaggen, waar vriend en vijand het er over eens waren dit opmerkelijk te vinden. De goed leidende scheidsrechter ging echter wel mee in het vlagsignaal en keurde de treffer af. Niet veel later was het TVO dat een levensgrote kans kreeg na matig verdedigend werk centraal achterin bij W.V.V.’34, maar de bal ging over. Zo kwam W.V.V.’34 toch één keer met de schrik vrij.

Wouter Horstink is het absoluut niet eens met het besluit de goal af te keuren vanwege buitenspel...

Amper bijgekomen hiervan liet Lars Aarnink zien dat zijn dreiging ook omgezet kan worden in goals. Nadat hij twee man van zich afschudde en ook de doelman omspeelde konden de gasten echt juichen. 0-1 en een fraaie buikschuiver van Lars als gevolg. Applaus van het publiek hiervoor.
W.V.V.’34 ging nog op jacht naar de 0-2, een veilige marge bij rust. Echter kwam het niet zover waardoor TVO ‘in leven bleef’ en nog perspectief zag voor de tweede helft. Hij kan immers zomaar vallen…

Zover kwam het niet. Hoewel het spel van beide teams rommelig bleef en TVO vooral de duels bleef opzoeken, ontliep W.V.V.’34 de confrontatie en discussies met tegenstander en scheidsrechter. Een slimme tactiek die leek te werken, want na een fraaie aanval over links zag Robin Rikkert voor het doel Wouter Horstink vrij staan, die simpel kon binnentikken: 0-2 in de 66e minuut.

Niki Leferink had genoeg gezien en besloot enkele wissels door te voeren. Zo werd de inmiddels afgezwaaide Mahmoud Jaafil gebracht voor Lars Aarnink, hij had zijn werk verzet. Ook Wouter Horstink (met geel op zak) werd rust gegund, voor hem kwam de debuterende Daan Oude Meijers. Martijn Baas verving Dani Morsink en Thomas Wegdam kwam in het veld voor Gijs Brummelhuis die verdedigend zijn taak had volbracht. Zo kregen de wissels nog speeltijd in een duel tussen een ploeg die wel iets beter kan dan wat het liet zien en een ploeg die zich kan gaan opmaken voor de vierde klasse.

Jorn Groothuis van TVO ziet het rood verschijnen en weet dat het erop zit voor vandaag

In de slotfase moest TVO het overigens nog met een man minder doen, nadat aanvaller Jorn Groothuis twee maal geel had gekregen. Zijn medespelers probeerden de scheidsrechter nog te overtuigen dat de eerste gele kaart voor een andere speler was, maar de leidsman trapte er niet in. We vroegen Jorn naar het duel. Jullie hebben 0-2 verloren, is dit een terechte uitslag of hadden jullie recht op meer? Jorn: “0-2 is zeker een terechte uitslag. Wij hebben deze wedstrijd niet kunnen brengen wat we normaal tegen W.V.V.’34 kunnen brengen. We waren overal te laat en kwamen niet in de duels. Helaas door blessures en spelers die zijn weggegaan/gestopt missen we veel kwaliteit. Al met al heeft W.V.V.’34 terecht gewonnen dus mijn felicitaties.”
In een reactie op zijn beide gele kaarten was de aanvaller van TVO ook duidelijk: “Beide gele kaarten waren meer dan terecht. Dus daar hoeft verder geen discussie over te zijn.”

Tegenvaller bij TVO was het vroege uitvallen van Martijn Leferink, die in botsing kwam en tijdens het duel al naar het ziekenhuis vertrok. Jorn wist hierover het volgende aan te geven: “Hij heeft veel last van zijn sleutelbeen. Volgende week afwachten hoe erg het is.”

Wouter Horstink van W.V.V.’34 was in zijn nopjes met de overwinning: “Meer dan terecht. Het was geen goede wedstrijd maar wij waren wel heer en meester over de gehele wedstrijd.” Ging je er uit voorzorg af? Je had geel en leek wat geïrriteerd naar de tegenstander toe. Wouter hierover: “Het was een mooi potje. Geen idee, dat moet je de trainer vragen, haha”, besluit de scorende aanvaller.

Opstelling W.V.V.’34: T. Pierik, G. Brummelhuis (87e T. Wegdam), B. Assink, R. Leferink, T. Brummelhuis, T. Grobben, D. Morsink (78e M. Baas), R. Rikkert, L. Aarnink (70e M. Jaafil), W. Horstink (87e D. Oude Meijers), R. Smit

Tom Grobben had het op de heupen, maar moest dit wel bekopen met enkele charges aan hem gericht. Gelukkig hield hij er geen blessures aan over
Daan Oude Meijers kwam in de slotfase in het veld, zijn debuut!