W.V.V.’34: We gaan beginnen!

Bekervoetbal: Leuk. Oefenwedstrijden: prima. Maar zondag gaat het om het eggie! Zondag komt vv Reutum op bezoek voor de eerste competitiewedstrijd van het seizoen 2020-2021. De resultaten waren in ieder geval wat de uitslagen betreft wisselvallig. In ieder geval, als de wedstrijd in de Tukkercup tegen Barbaros de graadmeter is dan wordt het nog smullen dit seizoen voor het Wegdamse publiek.

Gijs Pierik: “Ja zondag begint het voor het eggie. We hebben zoals je al vermeldde een wisselende voorbereiding achter de rug. De laatste twee bekerwedstrijden waren qua resultaat teleurstellend. Echter, tegen Reunie creëerden we genoeg kansen met mooie aanvallen, alleen dan moet die bal er wel in. Daarnaast hebben we goede resultaten gehaald met goed voetbal tegen Bornebroek en Barbaros. Maar; al met al is er genoeg ruimte voor verbetering.
Het wisselvallige kan ook wel te maken hebben met het aantal afwezigen dat we momenteel hebben. Waar we de voorbereiding begonnen met een fitte selectie (op Hamoudi en Stan na) en de concurrentie dus ook groot was, beginnen we aanstaande zondag het seizoen met 3 spelers met een blessure. Daarnaast moet ik nog een schorsing van vorig seizoen uitzitten, dus is de selectie behoorlijk uitgedund”.

Wat is de doelstelling voor komend seizoen?
In het geval we de selectie redelijk vrij van blessures kunnen houden dan vind ik dat we kwaliteit genoeg hebben om bovenin mee te gaan doen. Het scorend vermogen moet weliswaar nog omhoog, maar met bijvoorbeeld Randy en Lars op de zijkanten hebben we veel creativiteit om kansen te creëren. Wellicht dat we voor een periode mee kunnen doen. Laten we eerst maar een goede start maken, ik heb daar wel vertrouwen in!”


Keeper Tom Pierik tegen Reutum onderweg naar een geweldige redding, destijds een 'Glanzparade' genoemd

De laatste ontmoeting tussen W.V.V.’34 en vv Reutum, dat voor het zesde seizoen n de 3e klasse speelt, dateert van 20 oktober 2019 en eindigde in een 2-1 thuisoverwinning. Doelpunten 2x Wouter Horstink. (Onder andere DEZE STRAFSCHOP
Na deze wedstrijd begon Reutum aan een zege reeks die begin maart (vanwege de corona uitbraak) eindigde met een tweede periodetitel en een tweede plaats in 3A.

Scheidsrechter M. van Laar uit Hengelo geeft om 14.00 uur het beginsignaal op sportpark Ruperts Erve.