Wegdamnieuws Eredivisie, meedoen kan nog

De eerste competitieronde is geweest, maar niet getreurd! Het spel begint met een proefperiode van speelronde 1 t/m 3. (KLIK HIER VOOR DEELNAME) Tijdens deze proefperiode kun je onbeperkt transfers doorvoeren. De beste rondescore die je behaalt tijdens de proefperiode telt mee voor het definitieve spel. VB 1 (wél deelgenomen aan de proefperiode) Je hebt drie speelrondes deelgenomen aan de proefperiode en daarin de volgende scores behaald: 675 punten, 1.150 punten en 950 punten. Voorafgaand aan speelronde 4 start je vervolgens met 1.150 punten. VB 2 (niet deelgenomen aan de proefperiode) Indien je niet deelneemt aan de proefperiode (en dus pas start vanaf speelronde 4), dan start je voorafgaand aan speelronde 4 met een puntentotaal van 0.
TOPCOACH IN HET KORT:

Bij TopCoach stel je een team samen van 18 spelers (maximaal 4 per club), op basis van een budget van € 49 miljoen. Per speelronde verdien je punten op basis van de werkelijke prestaties van je spelers in de Eredivisie (doelpunten, assists, de nul houden, gele/rode kaarten etc.). Je selecteert: - 11 basisspelers die 100% van de reguliere punten verdienen; - 4 bankspelers die 50% van de punten verdienen; - 3 tribunespelers die geen punten verdienen. Daarnaast kies je per speelronde een teamcaptain. Een teamcaptain behaalt 200% van de reguliere punten. Met uitzondering van 4 Super Weekends (speelrondes 9, 18, 25 en 34), dan ontvangt de captain 300% van de punten. Dit geldt voor zowel de plus- als de minpunten. Tot slot voorspel je de Wedstrijd van de Week, waarmee je extra punten kunt scoren.

PROEFPERIODE: RONDE 1 T/M 3
Het spel begint met een proefperiode van speelronde 1 t/m 3. Tijdens deze proefperiode kun je onbeperkt transfers doorvoeren. De beste rondescore die je behaalt tijdens de proefperiode telt mee voor het definitieve spel. VB 1 (wél deelgenomen aan de proefperiode) Je hebt drie speelrondes deelgenomen aan de proefperiode en daarin de volgende scores behaald: 675 punten, 1.150 punten en 950 punten. Voorafgaand aan speelronde 4 start je vervolgens met 1.150 punten. VB 2 (niet deelgenomen aan de proefperiode) Indien je niet deelneemt aan de proefperiode (en dus pas start vanaf speelronde 4), dan start je voorafgaand aan speelronde 4 met een puntentotaal van 0.

Waardewijziging na speelronde 2 Na speelronde 2 (op dinsdag 22 augustus) worden de waardes van spelers definitief vastgesteld. Dat betekent dat er nog mutaties kunnen optreden binnen je team. Indien een speler minder waard wordt, dan wordt het verschil in waarde toegevoegd aan je budget. In het uitzonderlijke geval dat een speler meer waard wordt, dan wordt de betreffende speler uit je team verwijderd en wordt de oorspronkelijke waarde toegevoegd aan je budget. Uitzondering: een Eredivisiespeler die wordt getransfereerd naar een andere club in de Eredivisie kan in waarde stijgen of dalen, ook als deze transfer ná speelronde 2 plaatsvindt.

DEADLINES
Er zijn 3 deadlines waar je rekening mee moet houden:
 Start proefperiode
De proefperiode start vanaf speelronde 1, dat is op vrijdag 11 augustus, 19:00 uur.

Deadline team
Het definitieve spel start vanaf speelronde 4, dat is op zaterdag 9 september, 18:30 uur. Dan sluit tevens de transfermarkt. Je kunt dan geen transfers meer doen tot aan de winterstop (speelronde 18).

Winterstop Na speelronde 18 (22 t/m 24 december) begint de winterstop. Dan is de transfermarkt weer open en kun je tot en met speelronde 20 onbeperkt transfers doorvoeren. De transfermarkt sluit op vrijdag 2 februari om 20:00 uur (start speelronde 21).
Deadline speelronde Binnen je team van 18 spelers kun je per speelronde 11 spelers opstellen als basisspeler, 4 als bankspelers en 3 als tribunespeler. Daarnaast kun je een teamcaptain selecteren en de Wedstrijd van de Week voorspellen. Deze kun je selecteren en wijzigen zolang de speelronde nog niet is gestart. De deadline is dus gelijk aan de starttijd van de eerste wedstrijd in een bepaalde speelronde