WHC komt net tekort tegen Wijhe’92

De dames van WHC, onder leiding van Ria van der Made, kwamen net tekort tegen middenmoter Keukenland/Wijhe'92. 17-20. WHC, de nummer 11 van de ranglijst, ploeterde voor wat het waard was, maar sprong minder effectief om met de kansen dan de ploeg uit Wijhe. Doelverdedigster Sylvia Buschers hield de Hengeveldse ploeg vooral in het eerste bedrijf regelmatig op de been. Bij 8-8 hield ze een strafschop tegen, en de dames leken in de overwinning te gaan geloven. Zeker gezien het feit dat WHC regelmatig op een nipte voorsprong stond voor rust. Toch wisten ze dit niet vast te houden en keken ze halverwege tegen een 9-11 achterstand aan.

Na rust ging het gelijk op, maar was het zoals gezegd de effectiviteit waarin de Hengeveldse dames tekort schoten. Ze deden er alles aan om het tij te keren, toch was het geluk niet aan hun zijde. Debby van der Made wist de ploeg nog wel terug te brengen tot een 17-19 stand, waarna het publiek de dames volop begon aan te moedigen. In deze laatste 6 minuten wisten ze echter niet meer tot scoren te komen, ondanks de vele aanvallen. Vlak voor tijd maakte Wijhe het karwei af door een penalty te benutten. Eindstand: 17-20.