WHC strijdend ten onder tegen Eredivisionist VZV: “Sfeer was te voelen”

WHC heeft donderdagavond met 22-31 verloren van Eredivisionist VZV uit het Noord-Hollandse ’t Veld. De dames uit Hengevelde hebben zich kranig geweerd, maar moest wel hun meerdere erkennen in de ploeg die terecht doorgaat naar de volgende ronde in de beker. De ruststand bedroeg overigens 9-16, waarmee het duel eigenlijk halverwege al wel gespeeld was.

Lois Morsink, speelster van WHC, gaf haar reactie op het duel tegen de op papier veel betere tegenstander. “Op het begin was het voor ons heel erg aftasten, dat resulteerde in een kleine achterstand. Wij maakten domme foutjes in de aanval waar zij uiteraard van profiteerden. De tweede helft begonnen we sterk en pakten we ons eigen snelle spel goed op. Hierdoor kwamen we terug op een stand van 16-19, de sfeer op de tribune was te voelen op het veld. Toch hebben we de achterstand van de rust niet kunnen wegwerken, en was de eindstand 22-31. Al met al denk ik dat we trots mogen zijn op deze prestatie!”.

Op de vraag waar het verschil in zat zei Lois: “Het was een bijzondere ervaring om tegen VZV te mogen spelen. Het feit dat je tegen de 3e uit de eredivisie wordt geloot is natuurlijk een unieke ervaring. Het begon al bij het oplopen vanuit de hoek, voor ons totaal onbekend en ongemakkelijk. Daarnaast een goed gevulde tribune met een luid publiek, dit bracht de sfeer er goed in. De meiden van VZV waren sportief en denk dat we beide een leuke pot hebben gespeeld.”

Lois kreeg zelfs overigens twee maal ‘twee minuten’, zoals op één van onderstaande foto’s te zien is. Hierover zegt ze: “Wat moet ik erover zeggen. De eerste keer in een break out kon ik niet meer op de rem maar daardoor wel terechte 2 minuten. De tweede keer haakte zij in met haar arm en vond ik persoonlijk geen tijdstraf. Maar goed, dat gebeurd bij handbal, het blijft een contactsport.

Hieronder enkele foto’s:

De dames samen met 'de toekomst'!
De opkomst onder luid applaus
Egon Floors coacht de dames
Bam! Op de paal!
Al vallend een bal op doel
WHC in de aanval
Elke Brummelhuis in actie
Een zeer volle tribune, hulde!
Elke Brummelhuis vangt de bal
Strafworp Benthe Asschert... raak!
Met z'n allen op de foto! Jeugd bedankt voor de support namens dames 1!