WHC vindt haar Waterloo in Zieuwent

WHC heeft geknokt voor wat het waard was van de eerste tot de laatste minuut met een geweldige beleving in het veld; maar ook op de bank! In een zenuwslopende wedstrijd heeft WHC vanavond in Zieuwent tegen Pacelli verloren met 28-27 van een hele goede tegenstander. Enkele slordigheden in de eindfase en pech met onder andere binnenkant paal en onderkant lat bepaalden de eindstand.

Eerste helft
WHC begon uiterst moeizaam in de goed gevulde sporthal Sourcy Center en keek al snel tegen een 4-0 achterstand aan. Dat heeft de handbal dames de gehele eerste helft achtervolgd al stond er halverwege het eerste bedrijf nog een 8-8 en 11-11 tussenstand op het scorebord. De snelle uitbraken werden met enige regelmaat geëlimineerd, oud WHC trainer Herman Keppels had zijn team er klaarblijkelijk op voorbereid.

De ruststand was 14-11.

Tweede helft
In de tweede helft golfde het op en neer, het werd eerst nog 16-11 maar de dames knokten zich terug in de wedstrijd: 18-18, 19-19 en bij 21-21 kwam WHC voor het eerst op voorsprong: 21-23. Dat was tevens de laatste keer.

Bijzonder
De trainer van Pacelli Herman Keppels ontving nog een gele kaart voor veelvuldig commentaar op de leiding en vragen om gele kaarten.

WHC heeft een eventuele titel niet meer in eigen hand, de achterstand op OBW is na vandaag opgelopen tot 3 punten