WHC wint fysiek openingsduel van Overwetering: “Vechtlust was aanwezig”

WHC heeft vandaag het openingsduel in de competitie met 23-21 gewonnen. Bij rust had WHC ook een marge van twee punten, het was halverwege 11-9. Het was een zwaarbevochten overwinning waarin vooral Noa Immink (keepster) haar team regelmatig op de been hield met fraaie reddingen. Tot in de laatste seconden bleef Overwetering gas geven in de hoop op een goede afloop, maar vooral in de laatste minuut was het tijdrekken van WHC genoeg om de punten in Hengevelde te houden. Goed was het spel van zowel Overwetering als WHC niet altijd, maar beide teams toonden wel veel inzet, speelden in een hoog tempo en vooral WHC gooide het fysiek in de strijd. Vooral dit laatste leek Overwetering niet altijd te kunnen waarderen en ook de scheidsrechter deelde behoorlijk wat straffen uit aan de Hengeveldse dames. Trainer Tom Geertshuis maakte zijn debuut als hoofdtrainer bij WHC en was bereid te reageren:

"De eerste punten zijn binnen. Het was niet altijd goed, maar de vechtlust was aanwezig. Als we beter om waren gegaan met de kansen was het een hele andere wedstrijd. Maargoed, we moeten vooruit kijken en de kop is eraf."