Winnaar Wegdamnieuws Eredivisie in Liverpool: “Geweldig! Virgil van Dijk!

Dani Morsink koos ervoor om zijn eerste plek in de Wegdamnieuws Eredivisie te verzilveren in Liverpool, hij kreeg 2 kaarten, zijn neef had geluk. De duurste verdediger van de wereld maakt kort voor tijd de winnende goal bij zijn debuut in de Mersey-Side derby Liverpool-Everton, de stadions staan amper 500 meter van elkaar. Dani Morsink:” Geweldig! Echt mooi, we zaten dicht bij de Everton supporters, maar die kunnen er ook wat van. Het is echt haat en nijd tussen die twee supportersgroepen. Een harde 'You Never Walk Allone’ daar op Anfield joh! (KLIK HIER VOOR HET FILMPJE VAN DANI) Oh echt mooi! Ja echt 3x zo mooi als in de Veste! Oh Virgil van Dijk!
Volgens Liverpool-coach Jürgen Klopp was het debuut van Virgil van Dijk in zijn ploeg het beste te omschrijven als een sprookje. 

Een rondleiding door Anfield

De Nederlandse verdediger kopte vrijdag bij zijn eerste optreden in de derby tegen Everton kort voor tijd het winnende doelpunt binnen, 2-1. Everton wist in 18 jaar, in welke competitie dan ook niet te winnen bij de buurman. De twee stadions worden van elkaar gescheiden door een park.


William ("Bill") Shankly (Glenbuck (East Ayrshire, Schotland), 2 september 1913 – Liverpool, 29 september 1981) was een Schots voetballer en coach, die vooral bekend werd als trainer van Liverpool FC.

Geen van beide clubs nemen hun fans uit onderscheidene delen van de stad of van godsdienstige klassen (zoals bij de Glasgow-derby) dus de fans vermengen zich op het werk en sociaal. Op het veld gaat het er echter doorgaans niet vriendelijk aan toe; dit is de derby met de meeste rode kaarten.


Het is bijzonder zeldzaam voor een speler die gespeeld heeft voor beide clubs, dat wegens de grote rivaliteit.