Winst voor Gerard Wielens en Bennie Pelle

Dat het weer, en vooral de wind , een grote invloed heeft op de duivensport, is met de vlucht van afgelopen zaterdag wel weer gebleken. Een vlucht vanuit dezelfde plaats duurde een paar jaar geleden met een flinke zuidwesten wind nog geen 3½ uur, terwijl dit weekend met een noordenwind het meer dan 6½ uur duurde voordat de duiven thuis waren.

Zaterdagmorgen om 8.30 werden ruim 12.500 duiven, waaronder 123 van De Witpen, gelost in Nanteuil le Haudouin, een plaats in het noorden van Frankrijk, hemelsbreed 436 km. van Hengevelde. Zoals gezegd duurde het tot na 3 uur ’s middags, voordat de eerste duif weer thuis was bij Gerard Wielens in St. Isidorushoeve. Deze winnares legde de afstand af met een gemiddelde snelheid van 66 km/uur.
De eerste tien prijswinnaars van De Witpen zijn:
1e en 8e Gerard Wielens, 2e Willem Verbeeten, 3e Rudie en Stan ten Thije, 4e Bennie Rupert, 5e Gerard Leusink, 6e Jan Rupert, 7e Ronald ten Thije 9e Sjonnie Doornkamp en 10e Henk ten Thije.

Door die sterke kopwind leek de vlucht meer een fondvlucht dan een snelheidsvlucht. Maar voor de echte fondliefhebbers was er ook nog een vlucht vanuit St. Vincent in Frankrijk op ruim 1100 km. Dinsdagavond 10 juni werden er 14 duiven van liefhebbers uit Hengevelde meegestuurd met de duivenwagen. Vrijdagmiddag om 13.00 uur werden ze huiswaarts gestuurd waar zaterdagmiddag om 17.00 uur de eerste arriveerde bij Bennie Pelle.

Voor de uitslagen en tussenstanden zie www.dewitpen.nl

Gerard Wielens