‘World series of Darts strijkt neer in Markvelde!’

Vrijdag 2 februari 2024, warmetruiendag. Warme truien konden afgelopen vrijdagavond wel in de kast blijven liggen, want er werd weer topsport bedreven in de DartsClash Hengevelde vs. de Hoeve! Maar liefst 22 heren uit zowel Hengevelde als de Hoeve hadden hun flights gevouwen en punten geslepen om te strijden in de jaarlijks terugkerende strijd tussen de buurdorpen.

Beide teams hebben op D-Day nog toegeslagen op de transfermarkt om hun selectie te versterken.

Raymond “crazy train” Bekkedam wist een aantal jeugdige toptalenten toe te voegen aan de selectie, dit naar aanleiding van de analyse die hij heeft moeten maken op basis van voorgaande jaren. Daaruit kon hij concluderen dat ervaren rotten als Martin en Emiel “the Frog” Ros steeds vaker bezweken onder de druk. “De jeugd kan nog vrijuit gooien en hebben de koppies nog op orde, dat gaat voor ons de doorslag geven” gaf Crazy Train aan in de persconferentie, voorafgaand aan het toernooi.

Het bestuur van Hengevelde heeft een andere strategie bepaald en gokte op de ervaring van routiniers uit de dartscene. Zij wisten onder andere Wouter Ros en Rob “the Hammer” Pierik toe te voegen aan hun selectie.

Stipt om 19.30 uur werd er afgetrapt in het Ally Pally van Markvelde, hotel ‘t Holt! In de poulefase werd al snel zichtbaar dat de tactieken van beide teams goed uit de verf kwamen! De jeugdige spelers van de Hoeve wisten de nodige legs binnen te slepen, maar de routiniers van Hengevelde lieten, ondanks warmetruiendag, zien dat het spelen van een groot toernooi voor hen een koud kunstje is. Zelfs de kampioen van vorig jaar ging de bietenbrug op tegen the Hammer, die vol vertrouwen de poulefase uit kwam.

Dat er veel op het spel stond was merkbaar in de zaal. Er werd zo nu en dan een pilsje genuttigd om toch de spanning even uit het lichaam te krijgen.

Na de poulefase werd er in een Knock-out systeem toegewerkt naar de finale in de winnaars-en verliezersronde. Waar de een nog met vol vertrouwen de poulefase uit kwam, werd dat vakkundig de kop in gedrukt door een aantal ervaren leermeesters. Aan de andere kant joeg de ander nog even wat zuurstof in de Kachel, waardoor het weer ging vlammen. Dit resulteerde in een gigantisch spektakel, waarbij het niveau naar ongekende hoogte steeg. Vele 180ers en 100+ finishes volgden en waar Wouter v K na 14 darts klaar stond om de wedstrijd in het slot te gooien, wist Raymond dit te voorkomen door na 12 darts op 0 uit te komen. Een ware demonstratie van de oud gedienden waar menigeen van kon genieten.

Na al het geweld in de voorgaande rondes waren het in de finale van de verliezersronde Robin en Wouter v K die het tegen elkaar op namen. Al vrij snel liep Robin weg bij Wouter, waardoor Robin wat schofterige combinaties probeerde te maken. Deze werden op ervaring piekfijn afgestraft door Wouter, maar helaas was het niet voldoende om Robin het zwijgen op te leggen.

In de finale van de winnaarsronde was het de ervaren meester Crazy Train die het op mocht nemen tegen Rick “Kachel” Vossenbeld. Rick, die gedurende het toernooi aardig wat trek in de kachel had, moest gestopt worden, moet Raymond gedacht hebben. Er was maar 1 manier om dit vuurtje te doven, direct bij de strot grijpen en de zuurstoftoevoer afdichten. Dat deed Crazy Train vakkundig, waardoor Kachel met een waakvlammetje de taxi in kon.

Overall was het Hengevelde met het meeste aantal gewonnen legs. Eindstand 79 -71 in het voordeel van Hengevelde. Stof tot nadenken en werk aan de winkel voor Crazy Train!

Bedankt voor deze sportieve avond en tot volgend jaar!