WVV’34 legt GFC na rust over de knie: 1-5

WVV’34 heeft vandaag de uitwedstrijd voor de beker bij GFC met 1-5 gewonnen. Hoewel de cijfers anders doen vermoeden, waren de groengelen voor rust de onderliggende partij. GFC had veelal balbezit en tot de 0-1 na ruim een half uur spelen hadden de Hengeveldenaren eigenlijk geen enkele kans gehad. Op aangeven van Sem Kuipers was het de andere jongeling Lars Aarnink die de score opende. WVV’34 trad vandaag sowieso aan met een uiterst jonge ploeg. Hierin startten onder meer Dani Morsink, Gijs Brummelhuis, Sem Kuipers, Randy Smit, Lars Aarnink en Tom Pierik. Voor rust was ook te zien dat WVV'34 geen ingespeelde ploeg was en het ontbrak aan ervaring, GFC had de grootste kansen en had met enkele doelpunten verschil voor kunnen staan. Na rust was het spelbeeld echter geheel anders.

WVV’34 bracht Remi Leferink in voor Martijn Baas, GFC moest nummer 10 en ervaren rot Simon Ruumpol in de rust niet geheel fit achterlaten. Deze wisselingen betekende de omslag in dit bekerduel. WVV’34 schakelde een tandje bij en GFC kon niet anders dan tegenhouden. Dit lukte enige tijd in de tweede helft, maar Wouter Horstink zette de uitploeg na ongeveer een uur spelen op 1-2. Het verzet van GFC was gebroken en met Randy Smit op de ene vleugel en de goed invallende Wessel Ziethof op de andere vleugel ging de ploeg voortvarend te werk. Lars Aarnink kwam tot de 3-1 na goed voorbereidend werk van Joost ten Heggeler, opnieuw Wouter Horstink scoorde na een actie van Wessel de 1-4. De klapper op de vuurpijl kwam echter van Dani Morsink. Hij zag dat de doelman te ver voor het doel stond en verraste hem met een prachtige bal in de lange hoek. Hierbij moet ook gezegd worden dat keeper Dennis Vorkink van GFC erg ver voor zijn doel stond. 5-1.

Gijs Pierik over het duel: “Na rust was het een van de beste wedstrijden van de laatste tijd. Er werd goed gespeeld. Omdat we met drie achterop speelden met de backs heel breed moesten de spitsen wel een keuze maken. Dat pakte goed uit na rust.”