WVV’34 overklast

WVV’34 heeft vandaag een 0-4 thuisnederlaag geleden tegen Eilermark dat daarmee de koppositie over heeft genomen van plaatsgenoot Sportlust Glanerbrug. Halverwege de tweede helft gingen op het sportpark Rupertserve de lampen aan, bij WVV’34 gingen de lampen uit. In een kort tijdsbestek van 25 minuten was het 0-4 tegen 10 man, spits Faruk ontving in de 41e minuut zijn 2e gele kaart en kon richting de kleedkamer. Waar de Hengeveldenaren de mogelijkheden onbenut lieten, was het na rust een lesje in effectiviteit.
Martijn Baas, een kansloze wedstrijd waar het kwaliteitsverschil in de tweede helft echt boven kwam drijven?
Kevin Smit stond vandaag voor de eerste keer onder de lat dit seizoen

“Zeker, twee keer over rondom op de zestien lieten we hen vrij schieten. Dan zie je de kwaliteiten van deze tegenstander. Vervolgens moet er dan wat gebeuren, dit bleef helaas uit, zeer kloten”.
De fabuleuze reddingen van doelman Kevin Smit kort na rust waren het signaal dat Eilermark een tandje bij zette. Het duurde nog tot de 55e minuut voordat dit overwicht in een doelpunt werd uitgedrukt;  een schuiver van iets buiten het zestienmetergebied vrij binnen geschoten en de 0-1 stond op het scorebord.
De 0-2 volgde kort daarop; een onnodig weggegeven hoekschop, geen WVV-er op 20 meter en de bal kon wederom relatief vrij binnengeschoten worden vanaf die afstand.
De 0-3 was misschien wel typerend voor de wedstrijd: WVV komt in de persoon van Mahmoud Jaafil vrij voor de keeper maar de bal gaat voorlangs en in de daaropvolgende aanval van Eilermark was de rechtsachter van de groen gelen zijn tegenstander heel even kwijt en de wedstrijd zat in het slot.
De 0-4 was een te zachte terugspeelbal waarmee de eindstand bepaald was. Kansen benutten is een kwaliteit en dat deed de tegenstander uit de grensplaats beduidend beter.
Randy Smit had vandaag zijn eerste basisplek in deze competitie
PS: De bekerwedstrijd van WVV'34 1 tegen Warnsveldseboys 1 is verplaatst van woensdag 28 november naar dinsdag 27 november. De wedstrijd vindt plaats op Sportpark Ruperts Erve en start om 20.00 uur.

Komende zondag moet WVV’34 op bezoek bij de Tukkers en komt daar oud trainer Joost du Gardijn tegen die voortijdig de laan uit gestuurd werd vanwege tegenvallende resultaten.