WVV’34 richting koploper Vorden

In het seizoen 2012-2013 speelden beide ploegen nog tegen elkaar. WVV’34 wist in Hengevelde destijds de openingswedstrijd van het seizoen te winnen met 4-1,( doelpunten Paul Semmekrot, Maurice Workel, Wouter Roescher en een eigen goal) uit in Vorden verloren de groengelen met 2-0. Vorden is afgelopen zondag zijn ongeslagen status kwijt geraakt maar staat nog wel bovenaan, acht punten voor op WVV. Hoe staat de selectie ervoor volgens trainer Joost du Gardijn?“Goed. Rob Pierik en Hylke zijn er weer bij, dus dat is goed nieuws. Zondag zal het een moeilijke uitwedstrijd worden tegen het uitstekend draaiend Vorden, maar we gaan voor onze kansen! WVV’34 aanvoerder Tom ten Breteler in een interview met amateurvoetbaltwente.nl: “Een stunt bij koploper Vorden is altijd mogelijk". Lees het complete verhaal hieronder:

Het is nog erg wisselvallig qua resultaten, het is bijna om en om, winnen en dan weer verliezen is daar een oorzaak voor aan te wijzen?
Er zijn in het team een paar veranderingen t.o.v. voorgaande jaren, een paar ervaren jongens zijn er dit jaar niet meer bij. Hierdoor zijn er nieuwe jongens uit de jeugd bij gekomen en staan er wat jongens op een andere positie. Dit heeft even tijd nodig om hierin als team stabiel te presteren. 

Zondag gaan jullie op bezoek bij de nog ongeslagen koploper Vorden, wat weet je van die ploeg zit er een stuntje in?
Ze hebben een goede ploeg gezien de resultaten verder weet ik geen specifieke dingen van Vorden, 2 jaar geleden hebben wij thuis gewonnen en uit verloren. Maar door de reeks die ze nu hebben neergezet zal het niet makkelijk worden. Maar een stunt is altijd mogelijk. 

Vorden leed afgelopen zondag zijn eerste nederlaag van de nummer twee waar jullie in de openingswedstrijd met 5-1 van wonnen dan ben je toch zeker niet kansloos?
De openingswedstrijd hebben we inderdaad dik gewonnen, maar elke wedstrijd is weer apart. Dus die uitslag zegt vooraf niet veel. We zullen er vol voor moeten gaan en dan is alles mogelijk. 

Hebben jullie een vaste speelwijze waarmee je elke tegenstander tegemoet treed of wisselt dat per tegenstander?
 Over het algemeen gaan we van een vaste speelwijze uit, we proberen ons niet te veel aan te passen aan de tegenstander. Wel worden de sterke punten van de tegenstander besproken en bepaald hoe we deze het beste aan kunnen pakken. 

Hoe gaat het met je eigen spel, welke rol heb je in het elftal ben je daar tevreden over tot nu toe?
Tot nu toe ben ik redelijk tevreden, het spel kan altijd beter en als aanvaller is 2 doelpunten in 8 wedstrijden niet veel. Dit jaar ben ik aanvoerder geworden, deze rol is ook nieuw voor mij en ik probeer deze zo goed mogelijk in te vullen. 

Wanneer is het seizoen voor jullie geslaagd is een periodetitel voor WVV’34 nog een reële optie?
Ons seizoen is geslaagd als wij in de top 5 eindigen. Zoals je nu ook kunt zien zijn de verschillen niet heel groot en staat het allemaal nog kort op elkaar op de ranglijst. Als we als team nog beter op elkaar ingespeeld zijn en de groep compleet en fit houden dan zou er best nog wel een periodetitel in kunnen zitten. 

Je bent zelf met je 31 jaar de routinier van een redelijk jong elftal,  luistert de jeugd nog wel naar de goed bedoelde adviezen?
We hebben inderdaad een redelijke jonge ploeg, maar de adviezen worden goed opgenomen. Ik denk dat het belangrijkste is dat je als team eenheid hebt. Hierin is de sfeer in de groep ook belangrijk, deze is goed en als we dat vast houden gaan we denk ik een mooi seizoen tegemoet.

Tekst Tom ten Breteler www.amateurvoetbaltwente.nl

Foto's uit de thuiswedstrijd op zondag 2 september 2012

De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter dhr. Eric Philippo

Oude Zutphenseweg 11
7251 JX Vorden