WVV’34 speelt gelijk tegen landskampioen

WVV'34 heeft vanavond bijna voor een enorme verrassing gezorgd. (KLIK HIER VOOR HET FOTOALBUM) Na 90 minuten stond het tegen FC Lienden 1-1. In de strafschoppenserie was de landskampioen van de amateurs met 4-3 te sterk. Bas Assink maakte na 54 minuten de 0-1, de vreugde was groot, ( Zie foto boven) een stunt leek in de maak. Ware het niet Lienden in de 88e minuut 1-1 maakte, waarop strafschoppen volgden. In de warming up maakte Lienden al indruk op de meegereisde Hengeveldse supporters, maar in de eerste helft bleef WVV'34 relatief eenvoudig op de been en kreeg het zowaar enkele goede mogelijkheden via Wessel Ziethof (al na 2 minuten), Hamoudi Jaafil en Stan Aarnink. Verder dan een bal op de paal en enkele schoten uit de tweede lijn kwam de tegenstander uit de Betuwe niet. Zij voetbalden wel beter, technisch en fysiek had het team uit de Topklasse duidelijk meer in huis. Des te knap was het dat WVV'34 het in de eerste 45 minuten op 0-0 wist te houden. De enige gele kaart in de eerste helft was ook voor Lienden doordat ze Hamoudi Jaafil de vrije doorgang richting het doel beletten. (Na rust kregen ze overigens nogmaals geel, bij WVV'34 kreeg Gijs Pierik geel.) In de tweede helft bleef WVV'34 relatief eenvoudig op de been. Sterker nog, het nam brutaal de leiding! Wouter Horstink werd diep gestuurd en strandde op de doelman. In de rebound was het Bas Assink die fraai met links wist af te ronden.

Lienden miste in de slotfase enkele grote mogelijkheden via lat en doelman Wouter Assink en de buit leek binnen. Tot de 89e minuut, vanaf 12 meter belandde de bal in kluts bij Erik van Eem, hij schoot de bal fraai met een volley binnen, 1-1. Direct strafschoppen nemen was het gevolg waarbij Gijs Pierik en Hamoudi Jaafil misten. Remi Leferink , Wouter Horstink en Wouter Roescher schoten raak maar aangezien Lienden slechts één maal faalde was het de thuisploeg dat doorbekert naar de volgende ronde.