WVV’34 speelt in eigen huis gelijk tegen Markelo: 1-1

WVV'34 leek onbedreigd op de titel af te stevenen, maar liep vandaag in eigen huis twee punten mis tegen Markelo. De ploeg van Roy Workel speelde met 1-1 gelijk door een doelpunt van Wouter Roescher. Opvallend was dat beide doelpunten uit een dood spelmoment kwamen. In het begin van de wedstrijd was het nog even zoeken voor beide partijen en hadden beide doelmannen weinig te vrezen. Pas in de 27e minuut was het Remi Leferink die uit de rebound van een corner op doel kon schieten, zijn draai was echter te lastig om goed te kunnen mikken. Ruim een minuut later was het Gijs Pierik die gevaarlijk naast kopte uit een voorzet van opkomende back Justin Alferink. De voorsprong voor de thuisploeg kon haast niet uitblijven voor WVV'34, en in de 33e minuut liet Wouter Roescher andermaal zijn vrije trap techniek zien, hij schoot van 25 meter in de rechterbovenhoek. Daarbij moet gezegd worden dat de keeper hier ook absoluut geen heldenrol vervulde (video klik HIER).
De Markelose doelman stond aan de grond genageld maar zag de bal naast gaan. Pas 5 minuten voor rust werd Wouter Assink pas aan het werk gezet, een vrije trap van grote afstand trof de lat. De ruststand was echter 1-0 in het voordeel van Hengevelde, vooralsnog geen vuiltje aan de lucht.

In de rust bleek echter dat jongeling en sterkhouder Lars Aarnink met een rugblessure het veld moest verlaten. Toen even later ook Hamoudi Jaafil uit de ploeg werd gehaald was het spelbeeld toch totaal anders. Markelo merkte dat er wat te halen viel vandaag en ging voor de gelijkmaker. In de 50e minuut was het uit een hoekschop tot twee maal toe Wouter Assink die er hoogstpersoonlijk voor zorgde dat Markelo niet tot scoren kwam, hij redde. Een minuut later was het dan alsnog 1-1 uit de volgende hoekschop. Net als WVV'34 scoorde Markelo uit een dood spelmoment en de wedstrijd lag weer totaal open. Na het doelpunt in de 51e minuut kon het lang alle kanten op. Markelo bleek wel iets minder fit dan WVV'34, maar door vaak de verzorger op het veld te laten komen konden de heren van 'over de bult' goed uitrusten. Zowel WVV'34 als Markelo kreeg nog kansen op de overwinning, maar tot scoren kwamen ze niet meer. Voor Markelo, dat nergens meer om speelt, voelde het als een overwinning. Voor WVV'34 was het een teleurstelling, zo was wel aan de gezichten van de spelers wel af te lezen. De enige overgebleven concurrent GFC kwam tot eeen 5-1 overwinning in eigen huis tegen UDI. GFC heeft echter nog altijd 7 verliespunten meer, dus er is nog een ruime marge voor de kampioenskandidaat uit Hengevelde.

Tom ten Breteler kwam vandaag niet tot grote kansen

De pupil van de week had de dag van zijn leven, hij mocht naast Mike te Wierik (assistent-trainer WVV'34 én speler FC Groningen) zitten. Ook werd zijn shirt gesigneerd

Jos ter Huurne viel in en voerde zijn specialiteit uit, koppen. Het was echter niet genoeg voor een doelpunt vandaag