WVV’34 thuis tegen DVC’26

Zondag 1 november speelt WVV’34 de belangrijke thuiswedstrijd tegen het Didamse DVC’26. Het is al een tijdje geleden dat beide ploegen elkaar ontmoeten op competitie niveau. In het seizoen 2009- ’10 wist WVV thuis nog gelijk te spelen maar uit werd het een verdiende nederlaag 4-2. Hoe staat het er voor bij de Wegdamse Voetbal Vereniging? Centrale verdediger Remi Leferink heeft averij opgelopen in de bekerwedstrijd van afgelopen zondag en heeft last van zijn enkel, Bas Assink is herstellende van zijn teenbreuk, Rob Pierik (foto) is gevallen op zijn werk en Tom ten Breteler heeft de training deze week weer voorzichtig hervat; Wat een ziekenboeg! Hoe gaat trainer Joost du Gardijn hier mee om zondag? Enkele nederlagen op rij, is dit om te draaien als je dergelijke belangrijke spelers moet missen? “We moeten schuiven en spelers die niet veel minuten in het 1e hebben gemaakt dit seizoen gaan dus spelen. We moeten nu wederom keihard werken voor een resultaat in de belangrijke wedstrijd van zondag. Tom is er zondag voor het eerst weer bij, dat is mooi voor hem en goed voor de ploeg. Hij zou zondag kunnen invallen. Voor Rob en Remi lijkt het duel te vroeg te komen, dat gaan we zondag zien. Rob test zich zondag, Remi misschien".

DVC is een grote vereniging met maar liefst 1300 leden, en is daarmee de grootste vereniging van de regio. Na enkele jaren in de tweede klasse te hebben gespeeld kan men het afgelopen seizoen de degradatie niet meer ontlopen.

Met een negende en elfde plaats zijn beide verenigingen ergens onder in de ranglijst te vinden. Maar de ploegen staan allemaal dicht bij elkaar, in de laatste wedstrijden werd er door DVC gelijkgespeeld tegen VIOD en SP Lochem, verlies tegen PAX maar wel weer heel knap het verdiende gelijkspel tegen koploper RKZVC. In de bekerwedstrijd tegen Doetinchem werd met 2-1 gewonnen.

Remi Leferink, hier links op de foto is een twijfelgeval zondag.