WVV’34 treft oud-hoofdtrainer bij De Tukkers: “Velen de hand schudden”

WVV'34 mag zondag aantreden tegen De Tukkers uit Albergen, de nummer 6 van de competitie. Het zal voor sommigen een bijzonder duel zijn, hoofdtrainer bij de Albergenaren is namelijk Joost du Gardijn, de voormalig trainer van de groengelen. Opvallend genoeg was tijdens de laatste ontmoeting in competitieverband (februari 2017 2-2) diezelfde Joost du Gardijn de trainer van WVV'34. Destijds was WVV'34 op eigen veld de bovenliggende partij, maar wist De Tukkers een muur op te bouwen waardoor ze een punt overhielden aan de ontmoeting. Joost du Gardijn was bereid vooruit te blikken op tegen de huidige nummer 9 van de 3e klasse A: "We hebben best wat leuke en minder leuke dingen meegemaakt. Te denken valt in het laatste jaar aan overlijdens en de TIA van Justin. Dat zijn heftige momenten die je als groep tegenkomt. En dan zijn winst of verlies in een partij veel minder interessant. Maar zondag is het erg leuk om velen die nog spelen de hand te schudden en de staf weer te zien!".

Remi Leferink, sinds enkele jaren de rots in de branding, en onlangs niet helemaal fit. Kan hij morgen starten en ziet hij het als een sleutelduel gezien de recente nederlagen? Remi: "Zondag ben ik van de partij, dinsdag heb ik een lichte verrekking opgelopen in de hamstring tijdens de bekerwedstrijd, maar de zondag komt waarschijnlijk niet in gevaar. Het weerzien met Joost is natuurlijk interessant. Destijds heeft hij de club niet op een leuke manier verlaten, maar niemand heeft iets tegen Joost. Het is een topkerel maar dat betekent niet dat hij de punten van ons cadeau krijgt! Zelf behalen we de afgelopen weken niet de resultaten die we willen. We gaan niet bij de pakken neer zitten, maar we gaan gewoon weer strijd leveren om een driepunter te scoren. Gezien de ranglijst zijn de punten natuurlijk welkom, maar we raken nog niet in paniek. Ik verwacht een leuke wedstrijd met twee teams die aan elkaar gewaagd zijn!".

In januari van dit jaar speelden beide ploegen in Albergen nog een oefenwedstrijd. Destijds moest Gijs Pierik het veld verlaten met een fikse hoofdwond, het werd 1-2 voor WVV'34 (lees hierhet verslag).

Hieronder de stand waar Remi over naar refereert: