WVV’34 voor onmogelijke opgave?

De Wegdamse Voetbal Vereniging speelt morgenmiddag thuis tegen de huizenhoge favoriet voor de titel; Sportlust Glanerbrug. "Wij betalen geen cent’’, zegt voorzitter Martine Jansen in 2016.’’ En: "Nee, Henk Middelhoff (Oud geldschieter bij vv Glanerbrug red.) heeft hier niets mee te maken; Daar zijn de meningen in de regio over verdeeld. De gelijkenis met vv Glanerbrug, dat spelers flink betaalde en de top van het amateurvoetbal bestormde maar toen failliet ging, lijkt voor de hand te liggen. Gradus Hempenius en Boy Strijker gingen vanuit de hoofdklasse richting Sportlust, Coen Gortemaker komt zelfs van HHC en Kevin Spanjaards vorige club was HSC’21. De trainer van DSVD dat afgelopen zondag tegen het grensdorp speelde liet is de krant zetten dat Sportlust Glanerbrug veel te sterk was voor deze klasse en dat zo'n wedstrijd zoals afgelopen zondag voor beide teams geen zin heeft. Hoe zou WVV deze tegenstander tegemoet moeten treden of heeft het toch amper zin? Beide teams zijn nog ongeslagen, Remi Leferink:

“Het staat natuurlijk buiten kijf dat Sportlust op papier de beste selectie heeft. Maar wij hebben tegen andere teams gespeeld die een aantal klassen hoger spelen en daarin hebben wij laten zien dat we met een goede organisatie en tomeloze inzet het de grotere tegenstanders heel lastig kunnen maken. We komen natuurlijk meer onder druk te staan dan tegen andere tegenstanders in de competitie, maar we zullen onze huid duur verkopen. Laat ze de borst maar natmaken, wij gaan er alles aan doen om de punten in Hengevelde te houden. We voetballen momenteel goed, we hebben een goed gevoel dus laat ze maar komen!

Trainer Roy Workel: ”Wij zijn ongeslagen en zijn de competitie uitstekend begonnen. We hebben bij vlagen laten zien dat we met dit jonge team goed kunnen voetballen. Ja, een tegenstander als Sportlust is gewoon een uitstekend elftal met zeer goede spelers. Wij als WVV’34 gaan gewoon ons best doen en proberen om het Sportlust zo moeilijk mogelijk te maken. Wij hebben niks te verliezen”.

‘De denderende trein die Sportlust Glanerbrug heet, stoomt voorlopig door’ was op 1 oktober in de TC Tubantia te lezen. Weet WVV de trein te stoppen?
De aanvang is om 14.00 uur, scheidsrechter is dhr ten Berge.