WVV’34 oppermachtig in de Hofderby

WVV’34 heeft vanmiddag goede zaken gedaan tegen buurman vv Twenthe Goor middels een 5-0 thuisoverwinning. (KLIK HIERvoor een fotoalbum). Van meet af aan waren de Hengeveldenaren de bovenliggende partij. Het zette hoog druk tegen een inzakkende en afwachtende tegenstander. In 90 minuten speeltijd wist de ploeg uit Goor nagenoeg geen enkele mogelijkheid te creëren, WVV speelde veel feller en maakte wel de indruk de wedstrijd in winst om te willen zetten. Trainer Roy Workel:” Prima wedstrijd vandaag, met agressief voetbal en ook aan de bal waren we goed, heerlijk. Complimenten aan het team!”
vv Twenthe, dat in een 5-3-2 formatie voor de dag kwam maakte geen moment de indruk dat het aanspraak wilden maken op de overwinning. De 1-0 na 25 minuten (KLIK HIER) kwam dan ook niet geheel uit de lucht vallen:

Vanuit een corner was het Gijs Pierik die met een strakke kopbal de wedstrijd openbrak. Deze stand stond (te) lang op het scorerord waarmee Twenthe lang in de wedstrijd bleef. Dit duurde zelfs tot ver in de tweede helft. In de 79e minuut was het topscorer Wouter Horstink die aan alle onzekerheid een eind maakte waarmee de ban gebroken was. In een tijdsbestek van 12 minuten liep WVV'34 uit naar een monsterscore die het spelbeeld helder weergaf.
Amper 4 minuten na de 2-0 was het wederom Wouter Horstink die de voorzet van Sem Kuipers op waarde inschatte en de wedstrijd lag definitief in het slot: 3-0. Wederom 4 minuten later was het Mahmoud Jaafil die zijn uitstekende wedstrijd bekroonde met een doelpunt. Hij omspeelde de gehele verdediging en vervolgens kopte hij de bal symbolisch vanaf de grond over de doellijn.

De 5-0 van Martijn Baas

De gifbeker was echter nog niet leeg voor vv Twenthe, het was invaller Martijn Baas die de eindstand bepaalde op aangeven van Wouter Horstink.
Gijs Pierik: ”Volgens mij was het een verdiende overwinning. Ik ben blij dat we ook nog een ruime uitslag neer konden zetten want dat was volgens mij meer dan terecht. Op een kleine fase voor en na rust zijn wij nauwelijks in de problemen gekomen. Op het einde hebben we onszelf goed beloond, maar dat had met name voor rust al vaker gemoeten.”