WVV’34 bleef knokken tot de laatste minuut

WVV’34 heeft vanmiddag op het sportpark Rupertserve tegen sportclub Lochem met 2-3 verloren.

In de openingsfase ging gelijk op met weinig kansen over en weer. Tot de 14e minuut, een voorzet van Barten Tijhof leek eenvoudig bij de keeper in de handen de belanden. Het werd een zeperd van jewelste, de Lochemse doelverdediger liet de bal door de vingers glippen en tergend langzaam verdween de over de doellijn.
Even later, middels een razendsnelle counter wist keeper Wouter Assink één op één redding te brengen, even later viel een lob net naast het doel en zo hield Wouter het doel schoon.

Kansen
Daarna was de thuisploeg aan zet; Wouter Horstink die richting het doel niet snel genoeg handelde en Lars Aarnink raakte de lat na een prachtige dieptepass van Bas Derkink.
WVV’34 leek met een 1-0 voorsprong de rust in te gaan maar een geweldige pegel van een meter of 18 bracht de gelijkmaker op het scorebord in de 38e minuut.

Beter
WVV’34 was onherkenbaar in vergelijking met vorige week, het combineerde naar hartenlust met een prima spelende Bas Derkink op het middenveld. Tom Brummelhuis die nagenoeg geen duel verloor en de terugkeer van aanvaller Wouter Horstink deed klaarblijkelijk ook iets met de ploeg.

Tweede helft
In de tweede helft had de thuisploeg het beduidend moeilijker. Lochem, dat simpelweg meer individuele kwaliteit in huis heeft schakelde een tandje bij wat in de 52e minuut resulteerde in de 1-2 vanuit de rebound na een goede redding van Wouter Assink.
Even later had Lars Aarnink de gelijkmaker op de schoen bij een scrimmage voor het doel maar de keeper stond in de weg.
In de 58e minuut ging de wedstrijd in het slot, daar leverde Luuk Lentelink de bal in en deze ging gelijk over de ver voor het doel staande Wouter Assink: 1-3.

Rood?
In de 68e minuut was Bas Derkink er door geweest ware het niet dat hij gestuit werd door een handsbal die volgens de regels enkel met rood bestraft had kunnen worden. De matig fluitende leidsman besliste echter anders, de vrije trap leverde niets op.
Wouter Assink wist is de 89e minuut erger te voorkomen met een fraaie redding.
Ver in de blessuretijd was het Lars Aarnink die de aansluitingstreffer wist te maken na een geweldige diepte bal van Tom Brummelhuis.

WVV’34 bleef knokken tot de laatste minuut maar dat was ook vandaag niet genoeg. Na vandaag lijkt wel duidelijk geworden dat handhaving de doelstelling zal moeten worden voor dit seizoen.

WVV’34 – Sp Lochem 2-3

’14e minuut 1-0 Barten Tijhof
97e minuut 2-3 Lars Aarnink

Wouter Assink-Martijn Baas-Luuk Lentelink-Tom Brummelhuis-Gijs Brummelhuis-Tom Grobben-Stan Aarnink-Barten Tijhof (63 Thomas Wegdam)-Bas Derkink (85 Salah Ouda) -Wouter Horstink (81 Daan Oude Meijers) -Lars Aarnink