WVV’34 krijgt oorwassing maar kan toch feest vieren

WVV’34 heeft vanmiddag in de thuiswedstrijd tegen sv Delden een 4-1 nederlaag geleden, maar door de nederlaag van concurrent Wijhe ’92 dat eveneens met 4-1 verloor, gaan de groengelen toch de nacompetitie in. Ze kregen een lesje in effectiviteit.
Delden voetbalde simpelweg beter.

KLIK HIER VOOR FOTO’S

Eerste helft
Beide ploegen begonnen aftastend aan de wedstrijd en stonden compact op de eigen helft. Het moment van inspelen was het moment van druk. Daarbij waren de grootste kansen voor de thuisploeg: een fraaie omhaal van Wouter Horstink op de binnenkant van de paal en een scrimmage van dichtbij met een bal die over de goal vloog, eveneens van spits Wouter Horstink. Even later knalde Gijs Pierik van dichtbij op de vuisten van keeper Twan Eijsink.
Delden wachtte af en loerde op een kans en die kwam. In de minuut werd de ruimte achter de laatste linie gevonden en een ongelukkige overtreding van Dani Morsink belandde op de stip; 0-1.
Een minuut later was het weer raak. Een vrije trap kon van dichtbij worden binnen gekopt en zo stond na amper 38 minuten spelen de stand 0-2 op het scorebord.
De trainer van WVV’34 riep bij het rondspelen achterin nog: ‘Lok ze’, maar Delden kwam niet!

WVV’34 kreeg een les in effectiviteit in de eerste helft. De ruststand in Mariaparochie die vermeld werd: MVV”29 – Wijhe’29 0-1.

Bertie was weer voor allebei!

Tweede helft
Na rust was de eerste kans al snel voor de thuisploeg, het publiek juichte, het net bolde maar de bal van Barten Tijhof belandde in het zijnet.
Even later leek het de wet van Murphy: Aanvoerder Remi Leferink moest met een knieblessure het veld verlaten. Angstvallig werd de stand in Mariaparochie gevolgd. Het zal toch niet?

Ondertussen zat sv Delden in een zetel, het wachtte geduldig en schakelde snel om van verdediging naar de aanval. WVV’34 had het er maar wat moeilijk mee.
Ondertussen bleek dat de tussenstand bij MVV’29 andersom moest zijn: Wat een spanning!

In de 76e minuut viel het doek voor WVV’34 wat deze wedstrijd betreft met de 0-3. Maar er kwam goed nieuws uit Mariaparochie: MVV’29 stond met maar liefst 3-0 voor, de 0-1 bleek dus onjuist!

In de 81e minuut werd het een oorwassing voor de groen gelen: Met een afstandsschot diagonaal in de bovenhoek werd het 0-4.
Mahmoud Jaafil deed in de 85e minuut nog wat terug, maar meer dan een eretreffer werd het niet.

WVV’34 redde het vege lijf als het om nacompetitie gaat, maar zal zich daar beter moeten wapenen tegen eventueel snel omschakelende tegenstanders.

De maker van de eretreffer Mahmoud Jaafil in duel met de uitstekend keepende Twan Eijsink

Na de wedstrijd werd er afscheid genomen van Robin Rikkert, Bennie Barink en Wouter Roescher, klik HIER voor het artikel.

Gemoedelijke sfeer tussen de supporters onderling! Hier wel….