WVV’34 boekt goede overwinning in Reutum

Mahmoud Jaafil na zijn bevrijdende treffer

WVV’34 heeft vanmiddag in en tegen Reutum een ruime 5-2 overwinning weten te boeken. Na een comfortabele 3-0 voorsprong halverwege kwam het toch nog weer even in de problemen. Vanuit het niets wist Reutum twee keer te scoren en bij beide teams zag je het een en ander veranderen. Maar WVV’34 wist de marge van drie in de slotfase van de wedstrijd te herstellen en daarbij had de score zelfs nog hoger uit kunnen vallen.

De 0-3 van Remi Leferink verdwijnt over de doellijn

Eerste helft
WVV’34 zat al snel in een zetel tegen een defensief ingesteld vv Reutum. In de 5e minuut werd Wouter Horstink diep gestuurd die vervolgens de inlopende Gijs Pierik wist te bereiken. Deze raakte de bal niet vol, maar wel voldoende om WVV’34 de gewenste snelle voorsprong te brengen.
Even later was het keeper Tom Pierik die na een slippertje van Dani Morsink een zeker lijkende gelijkmaker wist te voorkomen met een fabuleuze reflex.

Doelpunten
In minuut 18 verdubbelden de Wegdammers de score. Na een combinatie van Lars Aarnink met Barten Tijhof belandde de bal op de linkervoet van Robin Rikkert. Enkele getuigen beweerden dat de scheidsrechter op voorhand al richting de middenstip wees.
WVV’34 gaf weinig weg en in de 39e minuut werd het veldoverwicht in cijfers uitgedrukt middels de 0-3 van Remi Leferink die de bal na een hoekschop goed naar de grond kopte.
Daarmee was de ruststand bepaald.

Mark Escher wordt overruled

Tweede helft
Gelijk uit de startblokken was het Mahmoud Jaafil die aan alle illusies een eind had kunnen maken maar hij stuitte op de keeper.
Even later waren de rollen omgekeerd; Vanuit een snelle counter werd het 1-3 waarbij het vlagsignaal van grensrechter Mark Escher genegeerd werd.

Hoger druk?
Met nog ruim een kwartier te spelen werd het zelfs 2-3. Na een vloeiende combinatie verdween de bal snoeihard diagonaal in de bovenhoek achter keeper Tom Pierik. Was het dan toch verstandig geweest om toch meer momenten van hoog druk te kiezen? Waar kun je ze pijn doen? Wordt het een herhaling van facetten, nagenoeg niets weggeven maar wel de wedstrijd?
Bij vv Reutum geloofden ze er weer in, bij de Hengeveldenaren was het toch weer billen knijpen.

Bevrijding door bitterbal
Daar maakte invaller Mahmoud een eind aan kort voor tijd. Vanaf rechts dribbelde hij naar binnen en vuurde een ogenschijnlijk houdbare bal op de Reutumse doelverdediger die het leer als een hete bitterbal behandelde. Zo rolde hij de bal bij de tweede paal binnen. De ontlading was er niet minder groot om.

Zijn neef en invaller Sallah Ouda had in de uiterste slotfase zijn goede invalbeurt kunnen bekrachtigen maar de bal ging voorlangs. Even later was deze eer aan Wouter Horstink die de eindstand op 2-5 bracht.

Komende zondag
WVV’34 kan komende zondag in de thuiswedstrijd tegen sv Delden plek 2 veilig stellen maar zal om zeker te zijn moeten winnen. Dat zal geen eenvoudige opgave worden.

De 2-5 van Wouter Horstink

vv Reutum – WVV’34 2-5

0-1 Gijs Pierik
0-2 Robin Rikkert
0-3 Remi Leferink
2-4 Mahmoud Jaafil
2-5 Wouter Horstink

Tom Pierik-Luuk Lentelink (78 Gijs Brummelhuis) -Remi Leferink-Dani Morsink-Tom Brummelhuis-Barten Tijhof-Gijs Pierik-Stan Aarnink (78 Tom Grobben)-Robin Rikkert (83 Salah Ouda) -Wouter Horstink-Lars Aarnink(46 Mahmoud Jaafil)

Invaller Salah Ouda had de 2-5 op zijn schoen